Hello me-time (met héél veel bubbels)

Geplaatst door

Gastartikel – Fieuw, die zomervakantie hebben we alweer gehad! Ik houd met hart en ziel van mijn kinderen, maar zo acht weken non-stop kleine monstertjes rondom me, dat is toch ook erg vermoeiend. De kans is groot dat ik na een week school alweer met heimwee naar de vakantie terugkijk, maar voor nu heb ik even nood aan rust en me-time. Hoe ik dat doe? Door zo vaak ik wil te genieten van een lekker lang bad. Dit is hoe ik daar echt àlles uit haal.

vrijstaand bad

Do not disturb

Wij hebben thuis een bad en een douche. De douche is hier standaard. Superhandig, want het gaat snel en je verbruikt een pak minder water. Toch kan ik niet zonder mijn bad, al is het maar omdat ik daar al mijn kinderen tegelijk in kwijt kan.

Voor mezelf gebruik ik het bad enkel als ik echt nood heb aan ontspanning. Zoals nu, na de zomervakantie. Vroeger nam ik al eens een bad als mijn man thuis was met de kinderen, maar dat heb ik afgeleerd. Vroeg of laat staat er toch weer eentje aan de deur die mama nodig heeft. Nee, nu zorg ik dat ik iedereen het huis uit stuur en dat ik helemaal alleen ben. Ik hang zelfs een ‘niet storen’ bordje aan de deur, voor het geval iemand toch op het idee zou komen me lastig te vallen. Relax!

Alle soorten bubbels

Omdat een bad echt gaat over ontspanning, trek ik alle registers open. Bubbels in het bad en bubbels naast het bad – in de vorm van een glaasje cava of prosecco. Wij hebben thuis een prachtig vrijstaand bad op pootjes, dus er is niet echt een badrand waar ik spullen op kan zetten. Dat heb ik opgelost door twee krukjes naast het bad te plaatsen waarop ik mijn drankje, een boekje en een zalige geurkaars zet. Dan hoeft daar enkel nog een muziekje of aflevering van mijn lievelingsserie bij en ik lig goed voor minstens een uur pure ontspanning.

me time bad

Uit het bad? Blijven ontspannen

De ontspanning eindigt hier niet als ik mijn eerste voet uit het bad zet. Na het bad volgt een heel ritueel van me-time. Zo droog ik me af met mijn persoonlijke superzachte handdoek waar echt niemand anders aan mag komen. En dan smeer ik me van top tot teen in met zo’n luxe bodycrème. Als laatste neem ik nog de tijd voor uitgebreide gelaatsverzorging, doe ik een voedende olie in mijn haar en trek ik in mijn favo pyjama aan. Klaar voor een minstens even ontspannende nacht.

Of ik met een druk leven als mama heel vaak tijd heb voor dit soort kwali-tijd voor mezelf? Neen. Maar na een erg drukke periode weet ik gewoon dat ik dit nodig heb. En ondertussen weet iedereen hier in huis dat ze me dat maar beter gunnen!

Veel liefs,
Vanessa xxx