5 Tips voor studenten om die zalige zomer in schoonheid af te sluiten

Geplaatst door

Nog heel even en de hogeschool- en universiteitsstudenten beginnen weer aan hun academiejaar. De meesten hebben deze zomer gefeest, gewerkt en misschien een beetje gestudeerd. Maar nu het nieuwe schooljaar in aantocht is, is het tijd om de vakantie in stijl af te sluiten. Ik lijst vijf tips op om die zalige zomer nog even te verlengen!

leuke activiteiten studenten

Van een zomer vol festivals, tot eentje met misschien een studentenjob of herexamens. Wat je de afgelopen twee maanden ook gedaan hebt, de vakantie is nooit lang genoeg als je nog studeert. Hier zijn vijf leuke tips om het maximale uit die laatste weken te halen en de vakantie in schoonheid af te sluiten.

Challenge jezelf

Sportievelingen kunnen zich op zondag 18 september uitleven tijdens de Air Games. Die vinden ook dit jaar plaats op het domein Puyenbroeck, vlakbij Gent. Denk aan 14 gigantische, opblaasbare hindernissen die je moet overwinnen om de eindmeet te halen. Obstakels als The Flying Balls, The Chopper en The Big Slide jaar krijgen het gezelschap van de twee nieuwe attracties The Swing Shot en The Holy Moly. Omdat er geen tijden worden opgenomen, ligt de nadruk van het parcours op plezier maken met je vrienden. Studenten krijgen ook 20% korting op de website met de code STUDENT20. Meer info vind je hier.

Boek een last-minute

Wie al terug snakt naar de warmste temperaturen en zon van deze zomer, kan nog een last-minute vakantie boeken naar het zuiden. Een weekje complete rust voor de start van het academiejaar is perfect om je batterijen helemaal op te laden. Of je nu voor een all-in of een eigen huisje kiest in Spanje, Portugal of Griekenland, je bent sowieso zeker van aangename temperaturen en zonneschijn.

Laatste keer knallen

Wie zijn knaldrang na een zomer vol festivals nog niet helemaal kwijt is, kan ook in september nog wat verder feesten. Op heel wat plaatsen kan je nog een laatste keer stevig doorzakken. Zo zijn er nog verschillende dancefestivals in het weekend van 17 en 24 september in onder meer Antwerpen, Lanaken en Doel. Ben je meer fan van retro kitsch, dan kan je in je laatste vrije weekend ook nog in Hasselt terecht voor een verkleedfeestje.

Laat je innerlijke kind los

Pretparken zijn heus niet enkel voor jongere kinderen, ook als student kan je er nog veel plezier beleven met je vrienden. Het voordeel om dit in september te doen, is dat de meeste andere kinderen ondertussen terug op de schoolbanken zitten. Geen ellenlange wachtrijen of huilende kinderen dus aan de boomstammetjes of Vliegende Hollander.

Pimp your crib

Nog een laatste tip die vooral je studentenleven tijdens het academiejaar beter maakt. Want vanaf september breng je wellicht het grootste deel van je tijd door op je kot. Dan maak je het er maar beter gezellig. Langslopen bij een Zweedse meubelmaker doet iedereen al. Wil je origineel uit de hoek komen, ga dan eens op zoek naar wat kringloopgeluk. Misschien scoor je wel de perfecte meubels aan een meer dan betaalbaar prijsje. Of pimp je meubels van vorig jaar met een likje verf zodat ze er terug als nieuw uitzien. Wedden dat je er dubbel zo hard van geniet!

Veel liefs,
Vanessa xxx