Je huis herfstklaar maken: 5 tips op een rijtje

Geplaatst door

Je huis herfstklaar maken – Hoewel ik momenteel nog heel erg geniet van de zonnige dagen, kijk ik stiekem ook uit naar de herfst. Niet omwille van de regen want daar heb ik een bloedhekel aan. Maar wel omdat de herfst veel gezelligheid met zich meebrengt. Niets is heerlijker dan ’s avonds geurkaarsen aan te steken, onder een warm dekentje te kruipen, veel thee te drinken en urenlang Netflix te kijken.

Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om de herfstdecoratie weer boven te halen. In dit artikel deel ik vijf tips om je huis herfstklaar te maken. Wie weet kan je er inspiratie uithalen om thuis zelf mee aan de slag te gaan. Zo kunnen we er met z’n allen gezellige herfstdagen van maken!

je huis herfstklaar maken

1. Je huis herfstklaar maken met warme kleuren

Als eerste mogen warme herfstkleuren in huis natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je aan de kleuren bordeaux, donkerbruin, rood en oranje denkt, denk je meteen aan de herfst. Deze kleuren zorgen voor een warme, gezellige sfeer in huis. Is de zomer voorbij? Wissel je felgekleurde kaarsen, kussenhoezen en plaids dan naar echte herfstkleuren.

Als je meubels en muren in lichte kleuren hebt, is het wellicht fijn om deze van een warm herfstkleurtje te voorzien met een likje verf of een nieuw behang. Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen hier evenveel zin of tijd voor heeft. Het is zeker geen must, ook door kleine woonaccessoires aan te passen creëer je al een wereld van verschil.

2. Verplaats de meubels in je woonkamer

Een tweede tip om je huis herfstklaar te maken is door de meubels in je woonkamer te verplaatsen. Je kunt dit uiteraard in alle kamers in huis doen, maar in de woonkamer breng je waarschijnlijk de meeste tijd door. Door bijvoorbeeld de eetplaats en het zitgedeelte te verplaatsen, creëer je meteen een andere look. Misschien vind je het ook leuk om de zetel voor het raam te plaatsen zodat je meer daglicht hebt op donkere herfstdagen. Zo kan je ook genieten van de blaadjes die van de bomen vallen. Want geef toe, in de herfst is de natuur toch wel heel mooi!

huis herfstklaar

3. Haal herfstdecoratie uit de natuur

Bij de Action vind je ontzettend leuke herfstdecoratie voor heel weinig geld. Maar wat helemaal géén geld kost is herfstdecoratie uit de natuur! De herfst is het perfecte seizoen om te genieten van de natuur en mooie boswandelingen te maken. Neem tijdens een wandeling in het bos de mooiste blaadjes, eikels, dennenappels en kastanjes mee naar huis om zelf leuke decoraties te maken. Maak bijvoorbeeld een mooie schaal met daarop waxinelichthoudertjes en daartussen eikels en kastanjes.

Heb je kind(eren)? Wellicht vinden zij het superleuk om je hierbij te helpen. Daarna heb je niet alleen een uniek decoratiestukje in huis, maar heb je ook een gezellig gezinsmoment gehad.

4. Decoreer je huis met pompoenen

In vrijwel ieder tuincentrum kan je binnenkort pompoenen kopen, zowel mini’s als hele grote pompoenen. Om je huis herfstklaar te maken, kies je het beste voor oranje en groene pompoenen. Je kunt de pompoenen gewoon neerzetten op de vloer of op een kast, maar je kunt ze ook uithollen en er waxinelichtjes in zetten. Leuk én origineel! Heb je teveel pompoenen gekocht? Maak er dan een heerlijke pompoensoep van. In de herfst is er niets lekkerder dan een warme kom soep! 

herfst interieur

5. Zorg voor een herfstgeur in huis

Zo, met bovenstaande tips ziet je huis er helemaal herfstklaar uit. Het enige wat nog ontbreekt is een heerlijke herfstgeur. Ik word er altijd ontzettend blij van om geurkaarsen aan te steken. Geurkaarsen zien er mooi uit, ze zorgen voor een gezellige sfeer en ze ruiken natuurlijk heel lekker. Er zijn tal van kaarsen met een herfstgeur te vinden: vanille, kaneel, kruidensoorten, speculaas enzovoort.

Wil je dé ultieme herfstgeur in huis? Dan moet je een haardhout kopen. Niets straalt zoveel warmte en gezelligheid uit als een haard in huis. En als je zo’n koukleum bent zoals ik, dan zal je er heel erg van genieten om ’s avonds lekker warm voor de haard te zitten!

herfst in huis

Op dit moment genieten we nog even van de mooie, zonnige dagen en daarna kunnen we met z’n allen ons huis herfstklaar maken! Kijk jij er ook al naar uit?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Zo laat jij je huis lekker ruiken

Wat zijn de interieur kleuren voor najaar 2022?

2 reacties

  1. De eerste herfstdecotatie staat hier al een paar dagen. Samen met Rui hebben we ook al in het bos eikels en kastanjes geraapt. Vond hij zo tof.

  2. • Wat hou ik van de herfst.
    • Hier sta al herfstdecoratie in mijn huisje en wat hou ik der van.
    Binnen kort komt komt der ook een artikel over te staan bij me.

Reacties zijn gesloten.