Hoe planten water geven als je niet thuis bent?

Geplaatst door

Ga jij binnenkort op vakantie en wil je niemand lastigvallen met de taak om je planten water te komen geven? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren om je planten water te geven als je niet thuis bent. Met deze drie handige methodes maak jij zelf een systeem om je kamerplanten in leven te houden terwijl jij heerlijk van je vakantie geniet.

hoe planten water geven als je niet thuis bent

Hoe planten water geven als je niet thuis bent? 

1. Een zelfbedruipend systeem

Dit zelfgemaakte systeem zorgt ervoor dat je kamerplanten geleidelijk water krijgen en zelf gaan drinken wanneer ze dorst hebben. Het enige wat je nodig hebt, is een aantal plastic flessen. Voor kleine plantjes is een halve liter voldoende, voor grotere planten kan je literflessen gebruiken.

Zo ga je te werk: maak een gat in de plastic dop van een volle fles water. Je kunt hiervoor een schaar of een hamer en nagel gebruiken. Plant de fles vervolgens in de grond met de dop naar beneden. Terwijl je weg bent, zal het water geleidelijk in de plant druppelen. Zo makkelijk is het!

2. Een bokaal en een koordje

Heb je geen plastic flessen in huis? Dan kan je ook met behulp van een koordje en een bokaal een watergeefsysteem creëren. Echter is dit systeem vooral geschikt voor kleine plantjes die weinig water nodig hebben. 

Zo maak je het: vul een bokaal met water en zet het naast de plant. Let erop dat de bokaal iets hoger dan de bloempot staat. Hang een katoenen of nylon koordje in het water en duw dit ook in de grond van de bloempot. Het water gaat dan via het koordje geleidelijk in de bloempot. Het is wel belangrijk dat je een koord gebruikt dat water kan absorberen, zoals katoen of nylon, want anders zal je trucje niet werken. 

3. Planten in bad

Heb je veel kleine kamerplanten waardoor het nogal een gedoe is om ze allemaal van zo’n watergeefsysteem te voorzien? Maak dan gebruik van je bad! 

Zo doe je het: maak je badkuip schoon en zorg dat er geen zeepresten of andere chemische producten in achterblijven. Bedek de bodem met een badmat of doek zodat de ondergrond niet glad is. Vul je bad met een flinke bodem water en zet er je kleine kamerplantjes in. Op die manier kunnen je plantjes zelf kiezen wanneer ze willen drinken. Hebben je kamerplanten veel daglicht nodig en heb je dat niet in je badkamer? Dan pas je beter één van de vorige trucjes toe.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Fan van een botanisch interieur? Zo creëer je het

Alles wat je moet weten over Hydrokorrels

Eén reactie

  1. Wat een goeie ideetjes. Zou ik zelf nooit bedacht hebben. Hier hebben we gelukkig iemand die voor onze plantjes komt zorgen als we op vakantie zijn

Reacties zijn gesloten.