Trouwjurk zoeken? Dit zijn de trouwjurken trends 2022

Geplaatst door

Trouwjurken trends – Ga jij binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Of je nu gaat trouwen voor de wet of een groot feest gaat organiseren, je wilt ongetwijfeld in een mooie trouwjurk schitteren. Echter is een trouwjurk zoeken geen gemakkelijke opdracht. Om je te inspireren, deel ik hieronder de mooiste trouwjurken trends 2022. Van klassieke bruidsjurken tot hippe trouwjurken: er is voor ieder wat wils!

trouwjurken trends 2022

1. Trouwjurken trends 2022: trouwjurk geïnspireerd op ballet

Allereerst zien we veel trouwjurken met strikken. Strikken en linten zijn natuurlijk niets nieuws als het over bruidsjurken gaat, maar dit jaar zien we veel details in de jurken die geïnspireerd zijn op balletdansers. Zachte pasteltinten, tule en halslijnen die ons doen denken aan balletpakjes. Wil je graag voor een klassieke bruidsjurk gaan? Dan zit je met deze trend helemaal goed!

2. Pastel bruidsjurken

Trouwjurk zoeken? Bruidsjurken in pastel zien we ieder jaar terugkomen, maar dit jaar is het een van de mooiste trouwjurken trends. De pastelkleurige jurken zijn ontzettend hip geworden door de Netflix-serie Bridgerton. Vooral lila, lichtgeel en zachtgroen zijn populair, maar eigenlijk zijn alle pasteltinten een hit. Pastelkleuren zijn ook ideaal om als bruidsmeisje te dragen, maar ook wanneer je als bruid eens iets anders wilt dan het klassieke wit.

trouwjurk zoeken

3. De korte trouwjurk

Als je op zoek bent naar hippe trouwjurken, dan is een korte trouwjurk misschien wel iets voor jou! Trouwen wordt meestal in een lange jurk gedaan, maar net daarom is het leuk om de jurk wat korter te dragen. Dit kan een trouwjurk zijn die nét boven of op de knie komt. Wanneer je ook nog voor een A-lijn jurk gaat, dan ben je helemaal mee met de bruidsjurken trends 2022. Durf jij het aan?

4. Bruidsjurk met bloemen

Op een bruiloft zijn er altijd bloemen, gaande van het bruidsboeket tot bloemen ter decoratie. En ook wat betreft bruidsjurken zien we veel bloemen terugkomen. Dit kunnen subtiele bloemetjes op de sluier zijn, maar net zo goed bloemen als detail in het kant van de jurk. Het is maar net wat jij het mooiste vindt! Als je voor een opvallende look wilt gaan, kan je voor een jurk kiezen met een overvloed aan bloemen op het bovenlichaam.

hippe trouwjurken

5. Trouwjurk met korset

Tenslotte mogen de trouwjurken met korsetten niet in het lijstje met bruidsmode ontbreken. Hiermee accentueer je een strak bovenlichaam en dat is helemaal on trend. Je kunt voor een zichtbaar korset met touwtjes kiezen, maar het korset mag ook gerust een beetje doorschijnend zijn. Ook hier geldt: kies een jurk die jij mooi vindt en waarin jij je goed voelt. Het is immers jouw dag!

Welke trouwjurken trend vind jij het mooiste?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Bijzondere trouwringen: 4x inspiratie