Veranda in de tuin: 5 voordelen op een rijtje

Geplaatst door

Een veranda in de tuin plaatsen is één van de beste investeringen die je ooit kunt doen. Tijdens de wintermaanden kan je van in de veranda genieten van dat klein beetje winterzon, en in de zomer kan je heerlijk van de buitenlucht genieten zonder last te hebben van de felle zonnestralen. En dat is nog lang niet alles. Een veranda in de tuin biedt nog veel meer voordelen. In deze blogpost zet ik vijf voordelen op een rijtje!

veranda

1. Veranda in de tuin: het hele jaar door plezier

We zeiden het hierboven al: van een veranda in de tuin kan je het hele jaar door genieten. De moderne veranda’s zijn namelijk perfect geïsoleerd waardoor je er in alle seizoenen plezier van hebt. Laat er vloerverwarming of een andere soort verwarming in aanbrengen en ontspan, terwijl het buiten pijpenstelen regent, met een goed boek in je luie stoel. Of gebruik de veranda als eetkamer waar je het hele jaar door gezellig met je familie en vrienden kunt eten.

2. Veranda als extra woonruimte

Als je kiest voor een veranda aan huis, dan krijg je er een mooie extra (leef)ruimte bij die je op verschillende manieren kunt benutten. Denk bijvoorbeeld aan een knusse zithoek of aan een uitbreiding van de keuken. Of wat dacht je ervan om de veranda als thuiswerkplek in te richten? Terwijl je werkt, kan je volop genieten van het mooie uitzicht op de tuin. Geef toe, er zijn slechtere omstandigheden om te werken, toch?

3. Veel licht en ruimte

Eén van de kenmerken van een veranda zijn de grote glaspartijen waarlangs veel extra licht naar binnenkomt. Daglicht is heel belangrijk voor onze mentale gezondheid. De meeste mensen voelen zich dan ook veel gelukkiger in een lichtrijke omgeving in plaats van in een donkere ruimte. Bovendien voel je je door het zicht naar buiten niet zo opgesloten. Door het glas is de grens tussen binnen en buiten veel kleiner en voel je je meer betrokken bij het buitenleven en de natuur.

veranda aan huis

4. Groot aanbod aan stijlen

Tegenwoordig vind je veranda’s in verschillende soorten stijlen en uitvoeringen. Denk aan moderne, duurzame materialen zoals PVC en aluminium. Deze veranda’s zien er stijlvol uit, hebben weinig onderhoud nodig en gaan lang mee. Daarnaast blijft de houten veranda en de klassieke veranda ontzettend populair. Vanwege hun klassieke uitstraling en goede isolatiemogelijkheden zijn deze veranda’s nog steeds erg geliefd. Kortom: er zijn veel mogelijkheden. En indien gewenst, kan de veranda helemaal op maat worden ontworpen.

5. Waardestijging van je woning

Tenslotte neemt de waarde van je woning flink toe wanneer je een veranda in de tuin hebt. De extra (leef)ruimte en het verhoogde wooncomfort spelen hierbij een belangrijke rol. Hoeveel deze waardestijging precies bedraagt, is afhankelijk van de gebruikte materialen en de grootte van de veranda. Een veranda in de tuin plaatsen is een investering, maar wel eentje die je ruimschoots terugverdiend!

klassieke veranda

Lees ook: Met deze 6 tips krijg je een duurzame tuin