Pvc vloer kopen: waar moet je op letten?

Geplaatst door

Steeds meer mensen die een nieuwe vloer in hun woning leggen, opteren voor een pvc vloer. Dit komt doordat dit materiaal veel voordelen met zich meebrengt. Pvc vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en verkrijgbaar in een groot aanbod van kleuren en stijlen. Daarnaast is pvc een uitstekend materiaal om te combineren met vloerverwarming. Echter is het belangrijk om te weten dat niet elke pvc vloer hetzelfde is. Wil je een pvc vloer kopen? Check dan eerst de volgende punten waar je zoal op moet letten.

pvc vloer kopen

Pvc vloer kopen: waar moet je op letten?

1. De ruimte

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten pvc vloeren zijn. Vooral een visgraat pvc vloer en een pvc vloer met betonlook zijn ontzettend populair. Het is maar net wat jij het mooiste vindt! Echter betekent dit niet dat je keuze dan al gemaakt is. Je moet namelijk ook rekening houden met de ruimte waarin de vloer komt te liggen.

Als je bijvoorbeeld een grote woonkamer hebt, dan kies je het beste voor een pvc vloer in een donkere kleur. Hierdoor zal de kamer optisch kleiner lijken en wordt ze een stuk gezelliger. In een kleine ruimte kies je dan weer beter voor een pvc vloer in een lichte kleur. Lichte kleuren weerkaatsen namelijk het licht waardoor de ruimte optisch groter lijkt. 

2. Je interieur

Als je een nieuwe vloer in je woning gaat plaatsen, dan is de kans groot dat je ook nieuwe meubels aanschaft. In dat geval doe je er goed aan om de nieuwe vloer af te stemmen op de nieuwe meubels. Het kan natuurlijk ook dat je enkel voor een nieuwe vloer kiest en je huidige meubels blijven. Kies dan niet de eerste de beste pvc vloer uit, maar kijk goed naar jouw huidige meubelstukken.

Het is immers verstandig om een vloer te kiezen die mooi past bij je interieur. Als je voor een vloer kiest die niet matcht met de huidige kleuren in je interieur, dan zal het gehele plaatje er niet mooi uitzien en zullen de kleuren met elkaar vloeken.

pvc vloer leggen

3. Tegels of stroken

Wanneer je voor een pvc vloer gaat, dan heb je de keuze uit tegels of stroken. Indien je het fijn vindt dat je pvc vloer op een echte houten vloer lijkt, dan kies je het beste voor stroken. In dat geval lijkt het alsof je vloer uit houten planken bestaat. De pvc stroken worden tegen elkaar aan gelegd waardoor je vloer er strak en modern uitziet.

Naast stroken kan je ook kiezen voor pvc tegels. Deze keuze is het beste als je graag het effect van echte tegels wilt creëren. Dit is tevens de reden waarom pvc tegels dikwijls in badkamers en keukens liggen. Daarnaast kan je met pvc tegels het effect van een betonvloer nabootsen. Ook dit is weer een kwestie van smaak. 

4. Klik- of plakvloer

Ten slotte moet je beslissen of je voor een klik- of plakvloer gaat. Wanneer je de vloer zelf wilt leggen, is een klikvloer de beste keuze. Deze vloer leg je makkelijk door de tegels of stroken in elkaar te klikken. Het leggen van een klikvloer kan je eigenlijk vergelijken met het leggen van laminaat.

Een plakvloer leggen is een tikkeltje lastiger omdat deze vloer wordt vastgelijmd op de ondervloer. Voordat de pvc vloer op de ondervloer geplakt kan worden, moet je deze eerst egaliseren. Als je voor een plakvloer kiest, kan je deze het beste laten leggen door een professional. Tenzij je een handige Harry bent natuurlijk! 

Veel liefs,
Vanessa xxx