Hoe (oude) vetvlekken verwijderen uit kleding? 5 manieren!

Geplaatst door

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens vetvlekken in zijn kleding. Vooral tijdens het koken is een vetvlek al snel gemaakt en ga je ervan uit dat je jouw favoriete shirt vaarwel mag zeggen. Maar ondanks dat (oude) vetvlekken erg hardnekkig zijn, is dit nog geen reden om je kledingstuk weg te gooien. Hoe (oude) vetvlekken verwijderen uit kleding? Ik zet vijf manieren op een rijtje!

oude vetvlekken verwijderen uit kleding

5x (Oude) vetvlekken verwijderen uit kleding

1. Vetvlekken verwijderen met talkpoeder

Je krijgt de vlekken er het beste uit wanneer je ze direct aanpakt. Hoe langer je dit uitstelt, hoe meer het vet in het kledingstuk is getrokken. Talkpoeder zorgt ervoor dat het vet meteen wordt opgenomen en voorkomt hardnekkige vetvlekken. Zo ga je te werk: bedek de vlek helemaal met het talkpoeder en laat dit ongeveer een halfuurtje intrekken. Borstel het poeder daarna weg met een oude tandenborstel met zachte haren. Harde haren moet je vermijden want deze kunnen de vezels van de stof beschadigen. Heb je geen talkpoeder in huis? Je kunt dit trucje ook toepassen met babypoeder of zuiveringszout.

2. Oude vetvlekken verwijderen met wasbenzine

Hoe oude vetvlekken verwijderen uit kleding? Als de vlekken al een tijdje in je kledingstuk zitten of als het om hardnekkige vetvlekken gaat, dan is wasbenzine jouw redder in nood! Doe een beetje wasbenzine op een doekje en dep dit op de vetvlek. Laat dit flink intrekken en was je kledingstuk daarna in de wasmachine zoals je gewoonlijk doet. De kans is groot dat de oude vetvlekken als sneeuw voor de zon zijn verdwenen!

3. Kleinere vetvlekjes verwijderen met citroen

Voor kleinere vlekken kan je een citroen gebruiken. Snijd een schijfje van de citroen af en wrijf ermee over de vlek. Strooi er daarna een beetje zout over en laat dit even intrekken. Klop het zout er vervolgens af en dep nog even na met een vochtige doek. Voor de zekerheid was je het kledingstuk nog in de wasmachine op het normale programma.

vetvlekken verwijderen uit kleding

4. Vetvlek verwijderen met afwasmiddel

Afwasmiddel kan veel vlekken verwijderen en dat geldt ook voor vet. Doe een beetje afwasmiddel op een doek of sponsje en wrijf ermee over de vlek. Let er wel op dat je kleurloze zeep gebruikt want het kan gebeuren dat de stof verkleurt als je bijvoorbeeld groen of rood afwasmiddel gebruikt. Stop je kledingstuk daarna in de wasmachine en de vlek is helemaal verdwenen. 

5. Vetvlek verwijderen met tandpasta

Heb je per ongeluk een vetvlek op je tapijt gekregen? Dan is tandpasta de oplossing voor jou. Doe een beetje tandpasta op een propere doek en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek. Dep daarna met lauw water over de vlek en je zal er niets meer van zien!

Zo, met deze tips kan je (oude) vetvlekken verwijderen uit kleding of hardnekkige vetvlekken verwijderen uit kleding. Ideaal om frituurvet uit kleding te krijgen of andere ingetrokken vlekken. Kende jij deze trucjes al?

Veel liefs,
Vanessa xxx

HuishoudenHuishouden