Wat zet ik op een wandplank? 6x leuke wandplank ideeën

Geplaatst door

Wil je de muren van de woonkamer of slaapkamer decoreren, maar weet je niet zo goed hoe? Of vind je het leuk om je interieur af en toe te veranderen? Dan zit je met een wandplank helemaal goed! Wandplanken zijn er in allerlei soorten en maten waardoor er sowieso eentje tussen zit die bij je interieur en persoonlijke smaak past. Maar wat zet je op een wandplank? Hoe wandplank stylen? Hieronder deel ik zes leuke wandplank ideeën ter inspiratie!

wat zet ik op een wandplank

Wat zet ik op een wandplank? 6x leuke wandplank ideeën!

1. Plantjes

Je kunt nooit genoeg groen in huis hebben. Planten fleuren iedere ruimte op, ze creëren een gezellige sfeer en vaak zijn ze ook nog eens luchtzuiverend. Meestal worden planten op de vloer neergezet, maar ook op planken aan de muur zien ze er leuk uit. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleine plantjes naast elkaar zetten, in mooie potjes. Wil je de plantjes laten opvallen? Kies dan voor plantjes met verschillende hoogtes, zo creëer je ook meteen een speels effect!

2. Boeken

Hoe richt je een plank in? Je kunt je favoriete boeken allemaal in dezelfde boekenkast stoppen, maar ze zien er ook heel mooi uit op planken aan de muur. Leg ze hier en daar neer op stapeltjes of zet ze rechtop tegen bijvoorbeeld een vaas of plantje. Door de boeken met andere accessoires te combineren, ga je opnieuw voor een speelse look op je plank.

wandplank inspiratie

3. Fotolijstjes

Fotolijstjes zijn ook ideaal als wandplank decoratie. Het maakt niet uit of je er persoonlijke foto’s in stopt, kaartjes met leuke prints of inspirerende quotes, het resultaat ziet er sowieso leuk uit. Ga je voor één grote fotolijst of meerdere kleine fotolijstjes naast elkaar? Dat bepaal je helemaal zelf. Met fotolijstjes op je plank creëer je meteen een gezellige sfeer!

4. Een klok

Hoewel je een klok kunt ophangen aan de muur, is het ook superleuk om deze op een wandplank neer te zetten. Zo creëer je toch weer een ander effect. De manier waarop je de klok plaatst, lijkt overigens net op de manier waarop je de andere accessoires op de plank plaatst. Deze wandplank decoratie kan dus ook perfect bij elkaar staan, mocht je dat leuk vinden. 

wandplank ideeën

hoe wandplank stylen

5. Kaarsen

Hoe wandplank stylen? Ook kaarsen zijn één van de mooie sfeermakers voor in huis. Als je kaarsen combineert met mooie vaasjes, dan creëer je een knusse look op je plank. Je kunt voor neutrale kleuren gaan, zoals op bovenstaand voorbeeld, maar je kunt ook voor kleurrijke kaarsen en accessoires kiezen als je dat mooier vindt. Sowieso is het een leuk idee om kaarsen in glas en zonder glas te combineren. Zo ziet je plank er niet te eentonig uit. 

6. Droogbloemen

Ik heb nog een laatste tip voor jullie: droogbloemen! Deze staan bijvoorbeeld prachtig naast de plantjes op de plank, waar ik het in de eerste tip al over had. Daarnaast zijn droogbloemen makkelijke accessoires op je wandplank want je hoeft ze niet eens water te geven. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en dat is natuurlijk handig meegenomen!

hoe richt je een plank in

Wat vind jij van deze wandplank inspiratie? Welk idee vind jij het leukste?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Die met planten en boeken vind ik wel leuk. Denk dat wij er zo enkele in onze nieuwe keuken gaan hangen.

Reacties zijn gesloten.