7x mooie sfeermakers voor in huis

Geplaatst door

Sfeermakers voor in huis – Een huis praktisch én sfeervol inrichten is niet altijd even makkelijk. De meubels zijn meestal snel gekozen, maar daarna komt de moeilijkste klus: het aankleden van je interieur. Voor veel mensen is dit een stuk lastiger. Want hoe breng je nu echt sfeer in huis? Ik zet zeven mooie sfeermakers voor in huis op een rijtje. Kijk mee!

sfeermakers voor in huis

1. Sfeermakers voor in huis: verlichting en kaarsen

Dé sfeermaker in huis is verlichting. Hoe je het ook draait of keert, met de juiste lamp en kleurtemperatuur maak je je huis heerlijk knus! Een prachtige hanglamp boven de eettafel kan een wereld van verschil maken, net als een staande lamp naast de zetel. In het laatste geval is het ook fijn als de lamp dimbaar is. Dit is ‘s avonds een stuk gezelliger als je bijvoorbeeld televisie kijkt, een boek leest of gewoon met een glas wijn in de zetel zit.

Daarnaast zijn kaarsen mooie sfeermakers voor in huis. Je kunt hier en daar een kaars neerzetten, bijvoorbeeld op het dressoir en de salontafel, maar een dienblad vol kaarsen ziet er ook heel knus en romantisch uit! Als je ook nog voor geurkaarsen kiest, dan kan je genieten van een lekker geurtje in huis. Je staat er misschien niet bij stil, maar ook geuren zijn bepalend voor de sfeer in huis.

2. Een tapijt

Wil je een warme, gezellige sfeer creëren? Dan is een tapijt onmisbaar in de woonkamer. Je kunt een tapijt neerleggen in de zithoek, maar onder de eettafel ziet dit er ook heel gezellig uit! Stoffen in huis brengen veel sfeer, zowel visueel als akoestisch. Het maakt de ruimte minder hol en kil. Het voordeel van tapijten is dat ze in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar zijn, waardoor je sowieso eentje vindt die bij jouw interieur en smaak past. En wat ook leuk is: je hebt het hele jaar door warme voeten. Check!

3. Gordijnen

In eerste instantie denk je misschien dat gordijnen helemaal niet opvallen in je interieur. Echter zijn het toch onmisbare sfeermakers voor in huis. Gordijnen zorgen voor een aangename akoestiek, creëren een gezellige sfeer en zorgen voor kleur in huis. Of je nu voor gordijnen in een rustige natuurtint of juist gordijnen in een opvallend kleurtje kiest, ze zorgen sowieso voor een gezellige sfeer!

sfeermakers in huis

4. Hout in je interieur

Als ik denk aan sfeermakers voor in huis, dan mag hout in je interieur zeker niet ontbreken. De natuurlijke kleur van hout zorgt voor warmte en gezelligheid. Je kunt dit groots aanpakken met een houten vloer, maar ook houten meubels en accessoires creëren veel sfeer. Denk aan een houten eettafel, houten salontafel, houten kaarsenhouders of houten ladder. Om een rommelige uitstraling te vermijden is het belangrijk dat je niet teveel verschillende soorten hout combineert. Het is mooi als het hout in je interieur een mooi geheel vormt.

5. Bloemen en planten

Ook met bloemen en planten creëer je makkelijk een gezellige, levendige sfeer in huis. Een mooie vaas met bloemen op de eettafel of een grote plant in die ene hoek van de kamer, fleurt de ruimte meteen op. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor een orchidee, één van de populairste planten die er zijn. Een orchidee is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren en heeft weinig verzorging nodig. Lees hier meer over orchidee verzorging

6. Kussens en plaids

Net als tapijten en gordijnen, zijn kussens en plaids onmisbaar als je meer sfeer in huis wilt creëren. Je mag deze gerust nonchalant in de zetel leggen. Dit ziet er een stuk gezelliger uit dan wanneer alle kussens perfect naast elkaar liggen of wanneer het plaid altijd netjes opgevouwen is. Durf ook zeker te experimenteren met verschillende kleuren, prints en stoffen. 

7. Wanddecoratie

Tenslotte mag mooie wanddecoratie natuurlijk niet ontbreken. Of je nu voor een schilderij, canvasdoek, grote klok, spiegel of een wandkleed kiest, het belangrijkste is dat de muur niet leeg en kil is. Een andere mogelijkheid is om wandplanken op te hangen met daarop leuke decoratie zoals kaarsen, plantjes of fotolijstjes. Let er wel op dat je muren niet té vol hangen met allerlei decoratie. Hierdoor kan je interieur er al snel druk en rommelig uitzien.

gezellige inrichting

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx