Waarom gaat mijn Aloë Vera hangen?

Geplaatst door

Waarom gaat mijn Aloë Vera hangen? Is dat een vraag die jij je regelmatig stelt? Geen zorgen, in dit artikel heb ik een aantal redenen voor je opgesomd die wellicht de oorzaak kunnen zijn. En natuurlijk heb ik daar ook de nodige oplossingen bij vermeld. Met onderstaande tips kan je jouw Aloë Vera verzorgen en zal deze vetplant prachtig groeien!

waarom gaat mijn aloë vera hangen

Waarom gaat mijn Aloë Vera hangen? 5 mogelijke oorzaken

1. Te veel water

De meest voorkomende oorzaak waar het misgaat bij een Aloë Vera verzorgen, is het te weinig of juist te veel water geven aan de plant. Aangezien een Aloë Vera een vetplant is, heeft hij weinig water nodig. De kans is dan ook groot dat je arme plant aan het verdrinken is in plaats van aan het uitdrogen. Hoeveel water heeft een Aloë Vera nodig? Het beste is dat je deze plant pas water geeft als de bodem volledig droog is. Dit kan je makkelijk en snel checken met je vinger. Als je vinger weer droog en proper uit de aarde komt, dan is het tijd om een nieuw scheutje water toe te voegen.

2. Bladluizen

Meestal zie je vrij snel wanneer je vetplant geteisterd wordt door beestjes. Het is een minder vaak voorkomende reden voor een hangende Aloë Vera, maar het is wel iets om op te letten. Vooral bladluizen zijn grote boosdoeners als het om een Aloë Vera gaat. Je kunt bladluizen het beste aanpakken met Neemolie. Deze olie is een natuurlijk bestrijdingsmiddel voor planten en is hier te koop.

3. Te weinig zonlicht

Kan een Aloë Vera in de zon? Ja hoor. Sterker nog: deze vetplant heeft zonlicht nodig om mooi te groeien. Als je plant minstens zes uur per dag in de zon staat, kan te weinig zonlicht geen reden zijn waarom je Aloë Vera gaat hangen. Wanneer je plant het merendeel van de dag in de schaduw staat, kan je hem beter een plekje met meer zonlicht geven. De vensterbank is hiervoor ideaal!

aloë vera verzorgen

4. Slechte afwatering

Het is belangrijk dat de pot een goede afwatering heeft. Als je Aloë Vera gaat hangen, ligt dit niet altijd aan jou, maar kan het ook aan een slechte afwatering liggen. Controleer altijd of de pot onderaan voldoende gaatjes heeft waar het water kan uitlopen. Wanneer er geen of te weinig gaatjes zijn, kan het overgebleven water niet aan de onderkant weglopen en blijft je Aloë Vera te vochtig.

5. Te kleine pot

Tenslotte kan het ook zijn dat je plant z’n wortels niet meer vlot kwijt kan en zich verkrampt voelt in de te kleine pot. Let er daarom op of er meer wortels zijn dan potgrond. Wanneer dit het geval is, dan is dit gemakkelijk op te lossen door de Aloë Vera naar een grotere pot te verhuizen. Het beste is om een pot van twee maten groter te kiezen zodat je plant weer goed kan verder groeien.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Deze 5 planten zijn niet kapot te krijgen

Waar is de Aloë Vera plant goed voor? 5 voordelen op een rijtje

Welke planten kun je in de badkamer zetten?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.