Je tuin lenteklaar maken: zo doe je dat!

Geplaatst door

Hoera, de lente komt eraan! De dagen worden langer, de vogeltjes fluiten en de natuur komt tot leven. Heerlijk, toch? Om straks volop van het lentezonnetje te kunnen genieten, kan je nu alvast je tuin lenteklaar maken. Maar hoe doe je dat precies, je tuin voorjaar klaar maken? Deze tips helpen je een handje op weg!

tuin lenteklaar maken

1. Tuin lenteklaar maken: vrolijke kleuren in je tuin

Om je tuin lenteklaar te maken, kan je gebruikmaken van vrolijke kleuren. Schaf een paar plantenbakken aan en plant er mooie bloemen en planten in. Met narcissen, tulpen, hyacinten en pioenrozen fleur je jouw tuin helemaal op!

Daarnaast kan je vrolijke kleuren in je tuin brengen door middel van leuke tuinaccessoires. Wat dacht je ervan om nieuwe sierkussens te kopen? Roze, geel, oranje, blauw, groen… in het voorjaar kan je niet genoeg kleuren in je tuin hebben. Leg gerust een paar sierkussens op je stoelen en loungeset. Voor een speelse en nonchalante look kan je ook een paar kussens op de grond leggen. Om je te inspireren, zet ik hieronder een aantal voorbeelden op een rijtje. Op Tuinkussenshop.nl kan je overigens nog veel meer inspiratie vinden!

sierkussens

tuinkussens

kussens voor buiten

kussens buiten goedkoop

2. Onkruid verwijderen

Uiteraard moet je tuin er ook netjes uitzien. Je tuin opruimen is alvast een goed begin, maar daarna moet je ook onkruid verwijderen. Zodra het lentezonnetje gaat schijnen, gaat het onkruid bloeien en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt onkruid verwijderen met natuurlijke middelen zoals heet water, azijn of zout. Mochten deze middelen onvoldoende werken, kan je in tuincentra allerlei producten vinden om onkruid te bestrijden.

3. Groene aanslag verwijderen

Heb je last van groene aanslag op je terras? Pak deze aanslag dan zo snel mogelijk aan zodat het niet verder groeit. Je kunt groene aanslag verwijderen met heet water en groene zeep, maar je kunt ook een groene aanslagreiniger gebruiken. Giet het product over de tegels heen en verdeel het met een borstel. Laat het een tijdje inwerken en schrob alles goed schoon. Bye bye aanslag! Heb je een hogedrukreiniger? Dan kan je hiermee makkelijk en snel op de groene aanslag spuiten.

4. Gras maaien

Is het gras volledig droog en blijft het voorlopig boven de vijf graden? Dan kan je beginnen met gras maaien. Op die manier krijg je in de zomer een mooi en vol gazon zonder lelijke, kale plekken. Maai het gras bij voorkeur twee keer per week op ongeveer drie centimeter lengte. Zo krijgen onkruid en schimmels minder kans om te groeien. Bovendien krijgen de jonge grassprieten optimaal de kans om zich te vormen.

gras maaien

5. Tuinmeubelen onderhouden

Tenslotte is het belangrijk om je tuinmeubelen te onderhouden. Deze meubelen hebben immers het hele najaar in het tuinhuis gestaan en zullen dus wel een flinke schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Haal ze tevoorschijn en kijk of ze onderhoud nodig hebben. Misschien kunnen je houten stoelen of tafel wel een laagje olie of verf gebruiken. Houten tuinmeubelen kan je weer helemaal tot leven brengen door ze in een olie of lak te zetten.

Zijn er tuinmeubelen kapot en aan vervanging toe? Dan kan je naast nieuwe sierkussens ook nieuwe tuinmeubelen kopen. Door je tuin nu alvast lenteklaar te maken, kan je er straks maandenlang van genieten!

waterdichte kussens voor buiten

Heb jij jouw tuin al lenteklaar gemaakt?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Geraniums: zomerse combinaties met geur en kleur

5 Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

Maak kennis met een nieuwe tuinplant: de Bloombux

Eén reactie

  1. het eerste wat wij zullen moeten doen is onze terrastegels onder handen nemen. Die kleur toevoegen is een goeie tip

Reacties zijn gesloten.