Maak kennis met een nieuwe tuinplant: de Bloombux

Geplaatst door

Maak kennis met een nieuwe, spectaculaire tuinplant: de Bloombux. Hij lijkt sterk op een buxus, maar het is een bijzondere dwergrhododendron! Het grote verschil met de buxus? Uitbundige bloei in mei en juni en een totale ongevoeligheid voor buxusmot of -schimmel. Omdat je de Bloombux ook als haag kunt planten of als eyecatcher in de tuin is het een gezond alternatief voor de buxus. Er is bovendien goed nieuws voor vlinders en hommels. De roze bloemen zitten vol nectar.

bloombux

Nieuwe tuinplant: Bloombux

Bloei

Bloombux is een compacte en stevige tuinplant die maximaal 70 cm hoog wordt. Hij zit vol met smalle, frisgroene blaadjes en je kunt ‘m in haast elk gewenste vorm snoeien. Van bol tot kegel tot rechthoekig. Ideaal als haagplant maar ook als blikvanger in de tuin, want vanaf mei verschijnen er talloze bloemen van ongeveer 8 cm groot. Daar komen volop vlinders en hommels op af om gulzig nectar te snoepen. Doordat de plant bladhoudend en winterhard (tot -24 graden) is, geniet je ook tijdens de wintermaanden van de frisgroene uitstraling.

bloombux verzorging

Bloombux verzorging

Je hebt geen groene vingers nodig voor de ijzersterke Bloombux en je kunt ‘m op elk moment van het jaar in de tuin planten. De plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw maar stelt geen eisen aan de bodem. Of de grond nu kalkrijk, zanderig of veenachtig is… Bloombux vindt het allemaal prima! Geef direct na het aanplanten water en in elk voorjaar een beetje voeding.

bloombux snoeien

Bloombux snoeien

Snoeien is niet nodig, tenzij je de plant in model wilt knippen. Maar zelfs dan hoef je dat maar een keer per jaar te doen want de plant behoudt zijn vorm goed omdat het een trage groeier is. De beste periode om te snoeien, is vlak na de bloei (eind juni).

Tip: Plant je de Bloombux als haag? Omdat de kluit relatief groot is, kun je dan beter een geul graven in plaats van losse plantgaten.

bloombux inspiratie

Waar kan je de Bloombux kopen?

Bloombux is verkrijgbaar in diverse potmaten vanaf € 4,00 bij onder meer tuincentra in België en diverse webshops. Kijk voor meer informatie op www.bloombux.de/nl.

bloombux

bloombux

bloombux kopen

Lees ook:

Geraniums: zomerse combinaties met geur en kleur

Je tuin lenteklaar maken: zo doe je dat!

Met deze 6 tips krijg je een duurzame tuin

Een mossig terras? Zo pak je het aan