Een mossig terras? Zo pak je het aan

Geplaatst door

Mossig terras – Is je ooit zo stralende terras bedekt met een groene, glibberige laag? Niet echt het zicht waar je op hoopte, toch? Geen paniek! Met onze slimme tips en tricks zeg je vaarwel tegen dat mos en glibberige algen en hallo tegen je heerlijke, schone terrasplekje. Laten we samen die groene indringer te lijf gaan en je terras weer party-proof maken!

mos verwijderen terras

Mossig terras? Zo pak je het aan

Weg met het groen

Allereerst, het groene mos is niet alleen een doorn in het oog, het kan ook verraderlijk glad zijn. De hogedrukreiniger regelt het. Met een stevige straal water spuit je het meeste mos en vuil zo weg. Maar let op, te veel druk kan je terras beschadigen. Ga dus zorgvuldig te werk.

Voorzichtigheid geboden

Hoewel de hogedrukreiniger een topper is, is het geen wondermiddel dat je onbeperkt moet inzetten. Voor de hardnekkige plekken kan je een speciale terrasreiniger gebruiken. Deze zijn vaak effectief tegen mos en algen en voorkomen dat ze snel terugkomen. Lees wel altijd goed de instructies, want je wilt je mooie tegels of hout niet aantasten.

Voorkomen is beter dan genezen

Nu je terras weer blinkt als nieuw, wil je natuurlijk niet dat binnen de kortste keren het mos weer terug is. Preventief te werk gaan dus. Tips? Zorg dat je terras goed kan drogen na een regenbui door bijvoorbeeld de afwatering te verbeteren. Ook helpt het om regelmatig losse bladeren op te ruimen, zo krijgt mos minder kans te groeien.

Diepgewortelde problemen aanpakken

Voor de hardnekkige plekken waar mos zich stevig heeft vastgezet, kan een kettingzaag uitkomst bieden. Ja, een kettingzaag. Als er namelijk grotere struiken of boomwortels tussen of langs je tegels of planken groeien, kan het mos hier extra voedingsbodem vinden. Met een kettingzaag kun je deze struiken of wortels zorgvuldig verwijderen. Let wel op: dit is een meer ingrijpende methode. Zorg dat je weet hoe je de kettingzaag moet gebruiken of schakel een professional in.

Een stevige aanpak voor de toekomst

Voor echt langdurig resultaat kan je overwegen om je terras te behandelen met een anti-mosmiddel. Deze maakt het oppervlak minder interessant voor mos en algen. Maar denk eraan, het milieu is ook belangrijk. Kies een milieuvriendelijk product dat effectief is en veilig voor je planten en huisdieren.

Geniet weer van je terras

Na al je harde werk is het tijd om achterover te leunen en te genieten van je mosvrije terras. Zet een leuk muziekje op, nodig wat vrienden uit en haal de (winter)barbecue maar tevoorschijn. Je terras is nu weer de perfecte plek voor gezellige avonden en etentjes!

Lees ook: 5 Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak