5 redenen waarom een tuinhuis zo leuk is

Geplaatst door

Ben je al een tijdje naar tuinhuizen aan het kijken, maar twijfel je nog steeds over een tuinhuis kopen? Een tuinhuis brengt veel voordelen met zich mee. Dit huisje dient niet alleen als opbergruimte voor je tuingerief, je kunt er nog een heleboel andere dingen mee doen. Hierdoor is de kans klein dat je spijt zal krijgen van deze aankoop. In dit artikel geef ik vijf redenen waarom een tuinhuis zo leuk is!

tuinhuis kopen

1. Tuinhuis kopen: langer van je tuin genieten

Als je een tuinhuis in de tuin plaatst, dan creëer je meteen een extra zitplek in je tuin. Het enige wat je nodig hebt is een tafel met stoelen. Om het jezelf nog comfortabeler te maken, kan je natuurlijk ook een loungeset kopen. In de lente en herfst is het heerlijk vertoeven in tuinhuizen. Ook op koude dagen is het aangenaam in het huisje omdat de warmte onder het dak van het tuinhuis blijft hangen. Heb je het toch koud? Dan neem je er gewoon een warm dekentje bij!

Nat zal je in ieder geval niet worden, want onder het dak van een tuinhuis zit je zelfs bij de hardste stortbui lekker droog. Handig om te weten: er bestaan ook tuinhuizen met overkapping. Zo kan je ook in de koudere maanden van het jaar genieten van je tuin. En in de zomer zit je dan weer lekker koel in de schaduw tijdens warme zomerdagen. Kortom: je hebt er het hele jaar door plezier van!

2. Een tuinhuis is een plekje voor jezelf

Soms heb je van die momenten waarop je even het huis uit wilt gaan, maar toch in de buurt wilt blijven. Een tuinhuis is dan een heerlijke plek waar je je terug kunt trekken en helemaal tot rust kunt komen. Maak er een gezellig plekje van met een zetel, kussens, een warm plaid en een mooi tapijt. Neem er een boek bij of luister naar je favoriete muziek, en relaxen maar! Daarnaast zijn tuinhuizen ideaal om te vertoeven als je je in rust wilt voorbereiden op een belangrijke meeting, presentatie of schoolexamen. Het is immers een plek waar niemand je stoort. 

3. Opbergruimte voor je (tuin)gereedschap

Je kunt een tuinhuis inrichten als extra zitplek, maar je kunt er ook een praktische ruimte van maken. Staat je garage helemaal vol? Dan kan je een deel van je spullen naar het tuinhuis verplaatsen. Nog een voordeel: het tuingereedschap dat je er bewaart, heb je dichter bij de hand wanneer je in de tuin wilt werken. Tuinhuizen zijn trouwens ook ideaal om brandhout te stockeren.

4. Planten in tuinhuis laten overwinteren

Sommige planten overleven de koude wintermaanden niet. Tenminste niet als je ze gewoon buiten laat staan. Heb je niet genoeg plaats binnenshuis? Dan zijn tuinhuizen ideaal om je planten te laten overwinteren. In het warme, beschutte huisje zullen je planten de winter vast wel overleven. Zodra de winter voorbij is, zet je de planten gewoon weer buiten zodat je er iedere dag van kunt genieten.

5. Je hebt veel keuze

Tenslotte is één van de belangrijkste voordelen van een tuinhuis dat je veel keuze hebt. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je kijken naar kleine tuinhuizen of grote tuinhuizen, met of zonder overkapping. Daarnaast kan je zelf het materiaal kiezen. Een houten tuinhuis heeft een warme uitstraling en geeft je tuin een natuurlijke look. Dit type tuinhuis vraagt wel wat onderhoud. Een metalen tuinhuis past dan weer mooi in een moderne tuin. Daarnaast vallen ramen en deuren altijd goed in het slot aangezien metaal niet krimpt of uitzet onder invloed van het weer.

Ben je op zoek naar een tuinhuis zonder onderhoud? Dan is een tuinhuis kunststof wellicht de beste keuze, hier heb je nauwelijks omkijken naar. Ook beschikt een tuinhuis kunststof vaak over een mooie houtnerf zodat deze dezelfde uitstraling heeft als een houten tuinhuis. Een tuinhuis kunststof is ook eenvoudig en snel te bouwen. 

tuinhuis voordelen

Zo, dit zijn vijf redenen waarom een tuinhuis zo leuk is! Ben je overtuigd van de voordelen tuinhuis? Je kunt een kant-en-klaar tuinhuis kopen of eentje op maat laten maken. Ben je een handige Harry? Dan kan je natuurlijk ook zelf een tuinhuis maken!

Veel liefs,
Vanessa xxx