Hoe stijltang en krultang schoonmaken?

Geplaatst door

Dat je jouw make-up kwasten regelmatig moet wassen, wist je waarschijnlijk al. Maar je stijltang en krultang schoonmaken? Die heb je misschien nog nooit gewassen, terwijl dit eigenlijk net zo belangrijk is. Een stijltang en krultang zijn namelijk een bron van bacteriën waardoor het niet zo hygiënisch is om deze vuile tangen te blijven gebruiken. Bovendien kan je haar flink beschadigen door al deze viezigheid. In deze blogpost vertel ik hoe je een krultang of stijltang schoonmaakt, hoe vaak je dit moet doen en waarom dit klusje zo belangrijk is.

hoe krultang schoonmaken

Waarom moet je een stijltang en krultang schoonmaken?

Hoe langer je jouw stijl- of krultang gebruikt, hoe meer bacteriën erop zitten. Op een bepaald moment nestelen die bacteriën zich aan de tang en ontstaat er een vies laagje. Dit vieze laagje beïnvloedt de kwaliteit van de tang en zorgt voor beschadigd haar. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Van olie tot haarlak: je gebruikt vast veel haarverzorgingsproducten en die komen uiteindelijk allemaal op de plaat van je tang terecht. Om nog maar te zwijgen over de oliën die je hoofdhuid zelf aanmaakt en de viezigheid die in je haar belandt. Om die redenen is het aangeraden om je tangen één keer per week schoon te maken.

hoe stijltang schoonmaken

Hoe stijltang en krultang schoonmaken?

Geen zorgen, het schoonmaken van je tangen is heel gemakkelijk. Er zijn drie manieren om dit te doen, die ik hieronder verder ga bespreken. Let op: zorg dat je stijl- of krultang uitstaat, volledig is afgekoeld en niet in het stopcontact zit. 

Vochtige (baby)doekjes

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om een stijl- of krultang schoon te maken. Je hoeft alleen maar een vochtig (baby)doekje over de tang te wrijven en dat is het. Een fluitje van een cent, toch? 

Ontsmettingsalcohol

Hiervoor heb je ontsmettingsalcohol, wattenschijfjes en een vochtige doek nodig. Breng een beetje ontsmettingsalcohol aan op een wattenschijfje en wrijf ermee over je tang. Is je wattenschijfje vuil? Neem dan een proper wattenschijfje, breng er opnieuw alcohol op aan en ga verder met schoonmaken. Maak vervolgens alle oppervlakken nog eens schoon met een vochtige doek. En voilà, je tang is weer helemaal schoon!

Desinfecterende handgel

Heb je geen ontsmettingsalcohol in huis? Je kunt ook desinfecterende handgel gebruiken om je tang mee schoon te maken. Doe een paar druppels handgel op een doekje en ga ermee over je tang. Daarna zijn er geen bacteriën meer te bespeuren en kan je weer zorgeloos stijlen en krullen.