5 beroepen die meer respect verdienen

Geplaatst door

Beroepen die meer respect verdienen – Ik ben copywriter en doe mijn werk ontzettend graag. Teksten schrijven is mijn passie en iedere dag klap ik met veel plezier mijn laptop open. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat ik geen zin heb om te werken, maar nog steeds kan ik zeggen dat dit mijn droomberoep is. Nederlands was één van mijn favoriete vakken op school en de liefde voor dit vak is er nooit meer uitgegaan. Mensen zeggen wel eens: “liever jij dan ik” of “ik zou dat echt niet kunnen hoor, altijd maar teksten schrijven”. Wel, ik doe niets liever dan wat ik nu doe. Er zijn namelijk tal van beroepen waar ik veel respect voor heb, maar die ik nooit zou kunnen uitoefenen. Voor de volgende vijf beroepen zet ik mijn petje af!

beroepen die meer respect verdienen

5 beroepen die meer respect verdienen

1. Mensen in de zorg

Ik heb altijd al veel respect gehad voor mensen in de zorg en door de pandemie is die bewondering alleen maar groter geworden. Jongens, wat hebben die mensen het hard te verduren gehad. Van artsen en verpleegkundigen tot zorgkundigen en schoonmakers. ik heb zoveel respect voor jullie! Ik heb ooit een opleiding verpleegkundige gevolgd (ja, écht), maar dat bleek uiteindelijk niets voor mij te zijn. De theorie vond ik zeer interessant, maar de praktijk was te hard en te stresserend voor mij. Gelukkig zijn er veel mensen die deze job wél graag uitoefenen want door hen kunnen we te allen tijde verzorgd worden.

2. Vuilnismannen

Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat hun vuilnis meerdere keren per maand aan de deur wordt opgehaald. Ze praten met weinig respect over vuilnismannen en dat vind ik erg jammer. Ik heb wél veel respect voor vuilnismannen want ze komen in weer en wind onze vuilnis oppikken, wat fysiek erg zwaar is. Volgens mij moet je daar echt een topconditie voor hebben. Om nog maar te zwijgen over de stank die ze de hele dag moeten ruiken. Respect hoor!

3. Klantendienst medewerkers

Wie bel je als je vijf minuten geen internet op je gsm hebt? Of wanneer je geen bevestigingsmail ontvangt? Of als je dat ene pakketje nog niet hebt ontvangen? Juist, de klantendienst. Die mensen zitten daar om je te helpen, maar volgens mij krijgen zij het flink te verduren. Ook al hebben ze niets fout gedaan, toch voelt het vaak zo. Oh, deze job zou niets voor mij zijn. Ik ben een echte stresskip en zou echt niet rustig en vriendelijk kunnen blijven wanneer ik telkens verwijten rond mijn hoofd krijg geslingerd. Petje af.

klantendienst medewerker

4. Schoonmakers

Ik heb ook veel respect voor schoonmakers. Deze mensen zijn overal nodig, maar niet iedereen staat hier bij stil. Hoe komt het dat jij op een schone wc zit op kantoor? Door wie komt het dat jouw werkplek er spic en span bij ligt? Wie zorgt ervoor dat je in een frisse hotelkamer slaapt? Dat gaat allemaal niet vanzelf en vaak gaat er hard werk aan vooraf. Een beetje respect is dus zeker op z’n plaats, vind ik.

5. Magazijniers

Tenslotte heb ik veel bewondering voor magazijniers en logistiek medewerkers. Sinds de pandemie worden er zoveel meer online bestellingen gedaan en die moeten natuurlijk allemaal worden verwerkt. Ook ik maak ontzettend veel gebruik van online shoppen. Meerdere keren per maand brengt de postbode – waar ik trouwens ook veel respect voor heb – pakketjes aan huis. Dat mensen dagelijks sleuren met pallets en kartonnen dozen wordt ook zo als vanzelfsprekend beschouwd, maar ik ben er nog steeds dankbaar voor dat al die pakketjes thuis worden geleverd zonder dat ik er iets voor hoef te doen.

magazijniers

Dit zijn vijf beroepen die meer respect verdienen. Uiteraard zijn er nog veel meer beroepen die ik in dit lijstje zou kunnen benoemen, maar deze vijf beroepen komen als eerste in me op. Van vuilnisman tot schoonmaker, van klantendienst medewerker tot magazijnier: je zou ze ontzettend hard missen als ze er niet meer zijn. Durf dan ook gerust je bewondering te laten zien en wees dankbaar voor hun harde werk!

Voor welke beroepen heb jij veel bewondering? 

Veel liefs,
Vanessa xxx