Krultang kopen? Zo kies je de beste krultang!

Geplaatst door

Wil je een krultang kopen? Er zijn verschillende soorten krultangen. Wat de beste krultang is, hangt af van de krullen die je wilt. Misschien wil je veel kleine krullen in je haar of juist grove, natuurlijke krullen. Ook de lengte van je haar is belangrijk. In deze blogpost vertel ik waar je zoal moet op letten bij het kiezen van een krultang. Zo loop je altijd met de gewenste krullen de deur uit!

krultang kopen

1. Krultang kopen: welke krullen wil je?

De keuze van de beste krultang is afhankelijk van het soort krullen dat je wilt maken. Hierbij speelt de diameter van de krultang een belangrijke rol. Hoe dikker de krultang, hoe groter de krullen. Hieronder vertel ik welke krultang je nodig hebt voor de gewenste krullen.

Grote krullen 

Wil je grote, golvende krullen in je haar? Gebruik dan een dikkere krultang met een diameter van 25 millimeter of groter. Dit soort krultang is ook ideaal voor het maken van een slag. In dat geval rol je alleen de haarpunten om de tang heen en kam je daarna de krullen uit. Door de dikte van de tang zijn dit soort krultangen voor grote krullen niet geschikt voor korte kapsels.

Kleine krullen

Droom je van een bos krullen met veel volume? Dan is een krultang met een diameter van 14 millimeter of kleiner de beste krultang voor jou. Als je deze tang gebruikt, zijn de krullen kleiner en zitten ze dichter op elkaar. Na het uitkammen creëer je veel volume in je haar. Door de kleine diameter van dit soort krultangen zijn ze ook geschikt voor korter haar. Je draait dan de uiteindes van je kortere lokken om de tang voor een kleine krul, slag of volume in je haar.

Gemiddelde krullen

Als je de krullen niet klein en niet groot wilt, kan je met de juiste krultang een mooie krul van gemiddelde grootte maken. Deze maak je met een tang met een diameter van 15 tot 24 millimeter. Je kunt deze krultangen ook gebruiken om een slag te maken, maar ze geven een minder natuurlijk resultaat dan krultangen voor grote krullen. Door de brede diameter zijn deze tangen niet geschikt voor echt korte kapsels. Dit type krultang kan je vooral gebruiken voor haar vanaf de kaaklengte. 

Natuurlijke krullen

Krul je graag je haar en hou je van een natuurlijke look? Dan is een conische krultang de beste optie voor jou. Deze tang is breder bij het handvat dan aan de punt. Wanneer je je haar om de tang heen draait, worden de krullen aan het uiteinde kleiner dan die bij de haaraanzet. Hierdoor creëer je een natuurlijk en speels effect. Vanwege de bredere diameter zijn conische krultangen minder geschikt voor kortere kapsels.

natuurlijke krullen

2. Hoe vaak wil je je haar krullen?

Bij een krultang kopen is het ook belangrijk om rekening te houden met hoe vaak je je haar wilt krullen. Gebruik je iedere dag je krultang of maak je alleen krullen voor speciale gelegenheden? Het materiaal van de krultang speelt hierbij een belangrijke rol. Dit materiaal bepaalt hoe lang je tang meegaat en hoe goed je haar beschermt wordt tegen de hitte. 

Krultang vaak gebruiken

Als je de krultang iedere dag gebruikt, kies je best voor een volledig keramisch model. Keramische platen verdelen de warmte gelijkmatiger over je haar. Hiermee voorkom je dat sommige delen van je haar oververhit raken en andere delen nauwelijks warm worden. Door de volledig keramische plaat kan je je haar beter beschermen tegen de hitte. Bovendien slijten keramische platen minder snel waardoor je de krultang langer kunt gebruiken.

Krultang af en toe gebruiken

Wanneer je de krultang slechts af en toe gebruikt, dan is een model met een keramische coating voldoende. Dit type tang is niet gemaakt van een volledig keramische plaat, maar heeft wel een keramisch laagje. Dit laagje beschermt je haar ook tegen de hitte, maar minder dan een volledig keramische tang. Bovendien slijt een krultang met keramische coating sneller dan een volledig keramische. Hierdoor gaat de tang dus minder lang mee. 

beste krultang

3. Beste krultang met of zonder klem?

Vind je je haar krullen lastig of ben je net heel handig? Ook dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een krultang. Er zijn namelijk verschillende manieren om je haar te krullen. Bij de meeste tangen draai je je haar om de tang heen, maar bij sommige tangen is dat een stukje makkelijker door een klem. Deze klem houdt je haar vast tijdens het krullen zodat jij alleen nog de tang hoeft te draaien. Bij een krultang zonder klem wordt vaak een hittebestendige handschoen meegeleverd. Hiermee vouw je je haar om de tang heen zonder je handen te verbranden. Wel zo handig!

4. Een automatische krultang

Tenslotte kan je kiezen voor een automatische krultang. Hiermee kies je voor het grootste gebruiksgemak. Bij een automatische krultang hoef je alleen je haar vast te zetten in de tang en vervolgens draait deze automatisch rond. Sommige tangen draaien niet rond, maar slurpen je haar naar binnen. 

automatische krultang

Zo, ik hoop dat deze tips je kunnen helpen bij een krultang kopen. Ben je benieuwd naar de 6 beste krultangen voor 2021? Krultangspecialist.nl zet ze op een rijtje voor je! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe stijltang en krultang schoonmaken?