Handig: 5x schoonmaken met kunstgebit tabletten

Geplaatst door

Schoonmaken met kunstgebit tabletten, heb jij het al eens gedaan? Tegenwoordig kunnen we natuurlijk tal van dure schoonmaakspullen kopen, maar sommige schoonmaakmiddelen hoeven helemaal niet veel te kosten. Kunstgebit tabletten zijn hier een goed voorbeeld van! Ondanks dat je misschien al je tanden nog hebt, is het geen slecht idee om een doosje kunstgebit tabletten in huis te halen. Deze tabletten maken niet alleen je kunstgebit weer wit en schoon, maar ook deze vijf dingen!

kunstgebit tabletten

1. Glazen vaas schoonmaken met kunstgebit tabletten

Word jij ook zo vrolijk van verse bloemen in huis? Dan heb je het wellicht al eens meegemaakt dat je jouw prachtige, glazen vaas niet meer proper krijgt. Helaas mogen niet alle vazen in de vaatwasser. Gelukkig kan je een vieze aanslag in vaas gemakkelijk verwijderen met een kunstgebit tablet. Vul de vaas met water en gooi er een kunstgebit tablet in. Laat dit even staan, ga er met een doekje doorheen en je glazen vaas blinkt als nooit tevoren! 

Pssst… Ook met dit trucje blinkt je glazen vaas weer!

2. Koffie- en theekopjes schoonmaken met kunstgebit tablet

Ook koffie en thee zorgt voor aanslag in mokken en glazen. Gelukkig hoef je niet meteen een nieuwe set te kopen. Vul de mokken en glazen met water en doe er een kunstgebit tablet in. Met een doekje poets je de aanslag er gemakkelijk af. Wil je vieze aanslag in theepot verwijderen? Daar kan je hetzelfde trucje voor toepassen.

3. Wc schoonmaken

Hoe krijg je aanslag weg in de wc? Je raadt het al: met kunstgebit tabletten! Gooi twee tabletten in de wc pot en laat dit een tijdje flink bruisen, bij voorkeur de hele nacht. Spoel vervolgens de wc door en je wc pot zal weer blinkend schoon zijn. Zelfs in de hoekjes waar je normaal gezien niet goed bij komt. Gemakkelijker kan haast niet!

Lees ook: Wc verstopt? 5 manieren om je wc te ontstoppen

hoe krijg je aanslag weg in de wc

4. Wasbak schoonmaken

Waar maak je je wasbak mee schoon? Jawel, met kunstgebit tabletten. Vul je wasbak met warm water en gooi er een kunstgebit bruistablet in. Maak de wasbak nog even goed schoon met een schuursponsje of doekje en je wasbak ziet er weer spic en span uit.

5. Witte sneakers schoonmaken

Tenslotte kan je ook witte sneakers schoonmaken met een kunstgebit tablet. Vul een glas met water en laat hier een tablet in oplossen. Vervolgens kan je met dit mengsel je sneakers schoonmaken. Je zal versteld staan hoe wit ze hierdoor zullen worden. Let wel op: probeer dit eerst op een klein stukje uit, om zeker te zijn dat de stof van je sneakers wel tegen dit middel kan. Ook met deze tips kan je vuile schoenzolen wit krijgen

witte sneakers schoonmaken

Zo, dit zijn vijf dingen die je kunt schoonmaken met kunstgebit tabletten. Het voordeel van deze tabletten is dat ze goedkoop zijn, veel goedkoper dan de meeste schoonmaakmiddelen die je kunt kopen. Je kunt kunstgebit tabletten kopen bij de drogist, supermarkt en Bol.com.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *