Met deze 5 tips blijven je bh’s langer mooi

Geplaatst door
Een bh met een vervormde cup, kapotte beugel of gescheurd kant, iedere vrouw komt het wel eens tegen. Het valt helaas niet te voorkomen dat je bh’s op de duur gaan slijten. Maar je kan wel een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je bh’s langer mooi blijven. Met deze 5 handige tips kan je langer van je bh’s genieten!
 

1. WISSEL GENOEG AF

Heb jij ook een lade vol met bh’s, maar grijp je toch vaak weer naar dezelfde? Dan is de kans groot dat die ene bh snel zal verslijten. Als je wil dat je bh’s zo lang mogelijk mooi blijven, is het belangrijk om voldoende af te wisselen. Telkens je een bh hebt gedragen, heeft deze even rust nodig om terug in vorm te komen en je de nodige steun te geven. Het is aangeraden om zo’n vier à vijf bh’s in je kast te hebben liggen. Zo heb je meteen het perfecte excuus om nog een mooie BH aan te schaffen! 
 
2. WAS JE BH’S NIET TE WARM
 
Het is belangrijk dat je je bh’s op een zacht programma wast, bij voorkeur handwas of fijne was. Zet de temperatuur niet hoger dan dertig graden en kies voor een laag toerental. Een nieuwe bh gekocht? Check dan altijd het etiket want vaak wordt er handwas aangegeven. Is dat het geval? Was je bh dan in een lauw sopje met een milde zeep. Ook als je bh veel kant bevat of speciale bandjes heeft, was je hem beter met de hand. 
 
3. WAS JE BH’S NIET TE VAAK
 
Het is echt niet nodig om je bh’s iedere dag te wassen, maar doe het ook niet te weinig. Lastig hè? Als je wil dat ze zo lang mogelijk mooi blijven, kan je ze best om de drie à vier draagbeurten wassen. 
 
4. STOP JE BH’S IN EEN WASZAKJE
 
Een waszakje is onmisbaar als je je bh’s in de wasmachine stopt. Doe de haakjes van je bh dicht en was hem altijd in een waszakje. Op die manier bescherm je de stof van je bh en de vorm van de beugels en cups. Daarnaast kunnen de haakjes zo niet in je kleren blijven hangen. Heb je geen waszakje in huis? Geen probleem. Je kan je bh’s ook prima in een kussensloop stoppen en daar een knoop in doen! 
 
5. LAAT ZE LIGGEND AAN DE LUCHT DROGEN
 
Niet alleen de manier waarop je wast, maar ook de manier waarop je je bh’s laat drogen is belangrijk. Stop je bh’s nooit in de droogkast omdat de vorm, stof en elasticiteit door de warmte kapot kan gaan. Ook de verwarming of zon is geen goed idee. Heb jij ook de gewoonte om je bh’s op het droogrek te hangen? Daar kan je beter mee stoppen. De beste manier is om je bh’s plat te leggen om zo te laten drogen. Vervolgens leg je je bh’s ook best plat in de kast om te voorkomen dat ze gaan vervormen.
 
Welke tips pas jij al toe? Heb jij nog andere tips om bh’s langer mooi te houden? 
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *