Altijd sokken kwijt in wasmachine? Niet met deze tips!

Geplaatst door

Ben jij altijd sokken kwijt in de wasmachine? Je bent niet de enige! Niets is vervelender dan de schone was uit de machine te halen en erachter te komen dat er wéér een sok is verdwenen. Je kamt de hele trommel uit en schud je andere kledingstukken uit op zoek naar die ene sok, maar je kunt ze niet meer vinden. Van een sokken mysterie gesproken! Eten wasmachines sokken? En hoe kan je voorkomen dat je sokken in de wasmachine verdwijnen? In deze blogpost vertel ik meer over het raadsel van de verdwenen sokken en deel ik tips om je sokken netjes bij elkaar te houden!

altijd sokken kwijt

Altijd sokken kwijt? Het raadsel van de verdwenen sokken

Eten wasmachines sokken? Eten is niet het juiste woord, maar je sokken verdwijnen wel écht in de wasmachine. In de machine zit achter de rubberen rand bij de deur, een heel smalle kier tussen de trommel en de kuip. Omdat sokken zo klein zijn, kunnen ze tijdens het wassen wel eens door deze kier worden gedrukt. Daar kan je sok blijven hangen, verbrijzelt worden en oplossen. De opgeloste deeltjes worden vervolgens afgevoerd met het water. Je kunt dus blijven zoeken naar je sokken, maar je vindt ze niet meer terug.

het raadsel van de verdwenen sokken

Nooit meer sokken kwijt tips

Ben jij het ook beu om elke keer nieuwe sokken te kopen omdat ze in de wasmachine verdwijnen? Met deze tips blijven je sokken netjes bij elkaar!

1) Sokken wassen in een waszakje

Koop een waszakje met ritssluiting en stop hier alle vuile sokken in. Zo weet je zeker dat jouw sokken niet meer verdwijnen in de wasmachine. Bye bye sokken mysterie! Je kunt waszakjes kopen bij o.a. Bol.com, Action, Zeeman, Kruidvat en Hema. Let erop dat je de zakjes niet te vol steekt zodat de sokken nog genoeg ruimte hebben om goed schoon te worden. Als je veel sokken moet wassen, gebruik je beter meerdere waszakjes. Vraag je gezinsleden om hun vuile sokken direct in het waszakje te stoppen in plaats van in de wasmand. Ook zo kan je voorkomen dat er sokken verloren gaan.

Extra tip: de waszakjes kunnen ook gebruikt worden voor het wassen van lingerie. Zo blijven je bh’s langer mooi!

2. Koop altijd dezelfde sokken

Al die verschillende kleurtjes en prints zijn natuurlijk superleuk, maar ze zijn niet zo handig voor je wasmachine. Je koopt beter altijd dezelfde sokken. Wanneer er toch sokken verdwijnen, heb je altijd nog bijpassende sokken over en hoef je niet met een roze en groene sok rond te lopen. Leg je sokken niet los in de lade, maar doe ze eerst in een bolletje bij elkaar. Zo voorkom je dat je alsnog sokken verliest. 

sokken mysterie

Zo, nu heb je een verklaring voor het sokken mysterie en weet je hoe je kunt voorkomen dat je sokken verdwijnen in de wasmachine. Het kan natuurlijk ook dat er elders in huis sokken verstopt liggen. Als je kinderen of huisdieren hebt, kan het wel eens gebeuren dat er sokken onder de zetel of achter kasten liggen. Je wasmachine is dus niet altijd de schuldige als het om verdwenen sokken gaat!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kleine wasjes, grote wasjes: 10 dingen die in je wasmachine mogen

2 reacties

Reacties zijn gesloten.