5x Leuke cadeauverpakkingen zelf maken

Geplaatst door

Persbericht – Ben jij dat standaard inpakpapier met kerstmannen, sneeuwvlokjes of bomen ook zo beu gezien? Zoek dan wat verder, of maak je eigen inpakpier deze Kerst. Naamlabelproducent My Nametags helpt je graag op weg en geeft 5 tips voor de leukste cadeauverpakkingen die je zélf kunt maken!

leuke cadeauverpakkingen

Kerst is voor velen het ideale moment om hun geliefden te verwennen met cadeaus. Maar het inpakken van al die geschenken kan soms eentonig worden. Vaak zie je elk jaar hetzelfde inpakpapier voorbijkomen. Dat kan beter! Kies er dit jaar voor om uit te pakken met de mooiste cadeaus. Wij geven je alvast 5 leuke tips mee!

Leuke cadeauverpakkingen: creëer je eigen inpakpapier

Niets leuker dan samen met het gezin even te knutselen. Betrek je kinderen en laat hen (deels) bepalen hoe zij hun cadeaus willen inpakken voor meter, peter of de grootouders. Als jij, je partner of de kinderen een beetje creatief zijn aangelegd, kan je ook makkelijk je eigen inpakpapier maken. Gebruik standaard bruin kaftpapier en laat je gaan met potlood, stift, verf of stempels. Of maak van elk cadeau een beer of rendier en leef je uit met het betere knip en plakwerk. Samen maken jullie er een memorabel cadeau van.

leuke cadeauverpakkingen zelf maken

Go green

Bij het inpakken van pakjes grijp je wellicht meteen naar papier. Maar dat brengt na afloop van het Kerstfeest vaak veel afval met zich mee. Wil je het goede ecologische voorbeeld geven, ga dan eens voor een verpakking in stof. Die kan je nadien recupereren als kussensloop, servet of tafelloper. Geen stof bij de hand? Denk dan eens aan krantenpapier dat je nog hebt liggen. Versier met een mooie strik die je eventueel later kan hergebruiken, of maak bloemen uit krantenpapier.

leuk inpakken webshop

Vouwen maar!

Als je een beetje handig bent, en echt voor een uniek cadeau wil gaan, verdiep je dan eens in de Japanse vouwkunst origami. Op YouTube vind je tientallen tutorials voor de meest diverse vormen. Vouw een bloem, een kerstboom of een kraanvogel (het symbool voor geluk in het Verre Oosten) om aan je geschenk te hangen. Of voorzie een grote strik voor op je pakket. Wedden dat je familie niet kan geloven dat je dit helemaal zelf gedaan hebt?

Stickers for the win

Ben je zelf niet mega creatief, maar wil je toch een persoonlijke touch geven aan je geschenk, denk dan eens na over gepersonaliseerde stickers. Op een website zoals die van My Nametags kan je makkelijk zelf je eigen stickers personaliseren en bestellen. Voor Kerst hebben ze ook speciale glitterstickers die mooi oplichten onder de lichtjes van de kerstboom.

my nametags

Breng de natuur naar binnen

De afgelopen jaren is wandelen zowat onze nationale sport geworden. En dan het liefst in de natuur. Roep het gevoel van buiten wandelen op, door takjes den of hulst aan je cadeau toe te voegen. Wikkel ze bijvoorbeeld met een touw rond je geschenk, en werk af met een dennenappel of handgeschreven naamkaartje. Ga je graag voor een dramatisch effect, kies dan eens zwart inpakpapier. Dat contrasteert mooi met de groene hulst of rode bloemen die je er bovenop vastmaakt!

cadeauverpakking kerst

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 Tips om te besparen op kerstversiering

5 Tips om je pakjes origineel in te pakken

10 Tips om te besparen in de dure decembermaand

3 reacties

  1. Leuk die natuurlijke elementen op pakjes!! Je hebt toch ook een boom in huis dus waarom niet ;D

Reacties zijn gesloten.