5 Tips om je pakjes origineel in te pakken

Geplaatst door

Heb je de kerstboom al gezet? Nu is het tijd voor de volgende fase van de feestdagen: pakjes kopen en inpakken. Een cadeau vinden kan een hele uitdaging zijn, maar inpakken ook. Hoe cadeau origineel inpakken? My Nametags, één van de grootste naamlabelproducenten van België, geeft 5 originele inpaktips!

tips om je pakjes origineel in te pakken

Tips om je pakjes origineel in te pakken

1. Leuke inpaktechnieken

Heb je het inpakken zelf wel onder de knie maar wil je graag met Kerstmis iets extra proberen? Online vind je diverse video’s om je inpaktechnieken te verfijnen en een pakje origineler in te pakken. Zoals in deze video kan je het inpakpapier op een dusdanige manier vouwen dat er gleuven ontstaan. Dat ziet er niet alleen dynamischer uit, je kan jouw inpakwerk verder afwerken met een bloem, een brief of met een passend naamlabel van My Nametags.

2. Niet veel tijd? Steek je pakje in een zakje of doosje

Tegenwoordig heb je veel keuze uit mooie kant-en-klare zakjes of dozen om je kerstcadeau in te pakken. Ze zijn te verkrijgen in de meeste hobby- en decoratiewinkels. Het inpakken neemt dan een minimum aan tijd in beslag en het ziet er sfeervol uit. Zo kan je dus met een gerust hart last-minute kerstinkopen doen! Verder is een zakje of een doosje ook een duurzaam alternatief voor inpakpapier. De gelukkige die je cadeautje ontvangt kan de verpakking immers hergebruiken.

hoe cadeau origineel inpakken

3. Je eigen cadeauverpakking breien

Nog een duurzaam verpakkingsalternatief is een breiwerkje. Dat is natuurlijk tijdrovender. Maar het is zeker een fijne extra, omdat je zo twee cadeautjes geeft. Zo’n gebreide verpakking kan nog als kussensloop worden gebruikt, als beschermhoes of dekentje… Een iets minder tijdrovende variant is een verpakking in stof, ook wel een “furoshiki” genoemd. Ook deze kan je perfect recupereren en je kan er bijvoorbeeld een naamlabel van My Nametags op strijken.

4. Gekke foto

Het is een next-level manier om je pakje te personaliseren. Die ene opmerkelijke foto van je beste vriendin? Of toch een memorabele gezinsfoto? Plak deze op je cadeaupapier. Je kan hier ver in gaan, maar let wel op: het is nog steeds de bedoeling dat de ontvanger blij zal zijn met het pakje dat ie krijgt! En plaats er dan nog de naam van de gelukkige ontvanger op. Zo heeft My Nametags een aanbod aan metalic stickers die zullen fonkelen onder de kerstboom. De overige stickers uit zo’n My Nametags-pakket kan je bij het cadeautje zelf steken, zodat de gelukkig nadien eigen spullen kan personaliseren.

pakjes origineel inpakken

5. Zelf knutselen

Je kan tenslotte ook zelf of samen met de kinderen jouw inpakpapier kleur geven. Werk jullie creativiteit uit met verf, stickers, stiften of potloden. Zet jullie handen met verf op het papier of teken mooie kerstfiguren. Of denk aan alles wat je in de natuur vindt om op de verpakking te kleven. Een dennenappel en wat dennentakken brengen je pakjes helemaal in kerstthema. Oma en opa zullen versteld staan!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Het perfecte kerstcadeau voor je broer: tips en trucs

5x Leuke cadeauverpakkingen zelf maken