7 tips voor een mooi gedekte tafel

Geplaatst door

Of je straks een lekker kerstdinertje gaat organiseren of het gewoon iedere dag gezellig wilt maken: van een mooi gedekte tafel wordt iedereen vrolijk! Je kunt de borden natuurlijk gewoon op tafel zetten zonder er verder bij na te denken. Maar het is toch een stuk leuker om er iets speciaals van te maken. Lees hier zeven tips voor een mooi gedekte tafel!

mooi gedekte tafel

1. Mooi gedekte tafel: de eettafel zelf

Ik begin bij de basis, namelijk de eettafel zelf! Ook die speelt een belangrijke rol, het draait niet alleen om wat er óp de tafel staat. Kies voor een eettafel met een speciaal design, daar raak je immers moeilijk op uitgekeken. Een eiken eettafel is de perfecte keuze: robuust, trendy én duurzaam. Bovendien haal je er een echte eyecatcher mee in huis. Natuurlijke materialen zoals een boomstamtafel zien er prachtig uit en trekken meteen alle aandacht. Het is bijna een feestje om aan zo’n tafel te eten!

2. Tafel dekken: textiel op tafel

Naast de eettafel is ook het textiel op tafel een belangrijk basisonderdeel. Je hebt verschillende opties om uit te kiezen. Voor een chique look is een tafelkleed of tafelloper passend, bij voorkeur in een sfeervolle kleur of met een subtiele print. Als je graag een moderne uitstraling wilt, kan je voor placemats gaan. Vergeet zeker de servetten niet. Servetten zijn niet alleen handig, maar ze vormen ook een stijlvolle toevoeging aan de tafel.

3. Mooi servies

Bij een mooi gedekte tafel hoort natuurlijk mooi servies. Tegenwoordig is servies in alle soorten, maten en kleuren te vinden. Toch zie je in de meeste eetkamers saai, witkleurig servies terug. Dat is best zonde! Je kunt de tafel juist mooi dekken door servies in een leuke kleur te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan stijlvol donkerblauw, groen of lichtgrijs. Hou je het toch graag bij klassiek wit servies? Ga dan voor wit servies met een subtiele print, zo is het toch iets minder saai.

4. Mooi bestek

Bij mooi servies hoort mooi bestek. Ook hier geldt weer dat je het simpel kunt houden, maar je kunt er juist ook iets speciaals van maken. Vandaag de dag is goudkleurig bestek ontzettend populair. Gouden bestek ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft je eettafel ook een chique uitstraling. Wat ook heel mooi is: zwart bestek. Hiermee creëer je een iets nettere look. De keuze is aan jou!

gouden bestek

5. Houten accessoires op tafel

Ik zei het al eerder: natuurlijke materialen zien er ontzettend mooi uit. Een eiken eettafel is zeker een goed begin, maar ook houten accessoires op tafel doen het heel goed. Denk aan een houten dienblad, houten opscheplepels, houten onderzetters of houten kaarsenhouders. Combineer gerust meerdere houten accessoires op tafel om een gezellige look te creëren!

6. Groen op tafel

Groen in huis is altijd goed, zo ook op tafel. Een verse bos bloemen of een mooie kamerplant vormen een sfeervolle toevoeging bij een etentje. Je kunt natuurlijk ook prima droogbloemen op tafel zetten. Dit is fijn als het om een winters dinertje gaat. Bovendien heb je er geen omkijken naar en dat is handig voor als je niet zo’n groene vingers hebt.

7. Kaarsen

Tenslotte mogen kaarsen niet ontbreken op een mooi gedekte tafel. Kaarsen creëren een warme, gezellige sfeer. Je kunt er eventueel voor kiezen om je standaard verlichting bij de tafel een beetje te dimmen zodat de kaarsen meer benadrukt worden. Kaarsen zijn de finishing touch aan tafel! 

tafel dekken

Zo, dit zijn zeven tips voor een mooi gedekte tafel. Wanneer het tafel dekken erop zit, is het tijd om van dat gezellige etentje te gaan genieten. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon iedere dag: geniet ervan!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.