Deze 5 planten zijn niet kapot te krijgen

Geplaatst door

Het is ontzettend fijn om planten in huis te hebben. Ze brengen leven en kleur in elke ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en kunnen zelfs de stemming verbeteren. Maar helaas heeft niet iedereen groene vingers. Welke planten zijn niet kapot te krijgen? Hieronder deel ik vijf planten die bijna onverwoestbaar zijn en weinig onderhoud nodig hebben. 

lepelplant

Deze planten zijn niet kapot te krijgen

1. Sansevieria (Vrouwentong)

De Sansevieria, ook bekend als de Vrouwentong, is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn lange, puntige bladeren. Deze plant is extreem veerkrachtig en kan overleven in omstandigheden met weinig licht en weinig water. Bovendien is deze plant ook nog eens luchtzuiverend waardoor hij voor een gezondere leefomgeving zorgt. 

2. Zamioculcas (ZZ-plant)

De Zamioculcas, of ZZ-plant, is een andere plant die bekend staat om zijn vermogen om te overleven in moeilijke omstandigheden. De ZZ-plant heeft dikke, wasachtige bladeren die water opslaan, waardoor hij lange periodes zonder water kan overleven.

3. Epipremnum aureum (Goudrank)

De Goudrank, ook bekend als de Pothos of Duivelstouw, is een hangende plant die bekend staat om zijn snelle groei en aanpassingsvermogen. Het kan overleven in omstandigheden met weinig licht en heeft slechts af en toe water nodig.

4. Spathiphyllum (Lepelplant)

De Lepelplant is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn mooie witte bloemen. Het is een van de weinige bloeiende planten die kunnen overleven in omstandigheden met weinig licht. Het heeft regelmatig water nodig, maar is verder zeer onderhoudsarm.

5. Chlorophytum comosum (Graslelie)

De Graslelie is een andere plant die bekend staat om zijn veerkracht. Het heeft lange, dunne bladeren die uit de basis van de plant groeien en kan overleven in een verscheidenheid aan lichtomstandigheden. Het heeft regelmatig water nodig, maar kan ook periodes van droogte overleven.

Je leest het: zelfs als je geen groene vingers hebt, zijn er nog steeds genoeg planten die je in huis kunt hebben. Deze planten zijn niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk te verzorgen en bijna onverwoestbaar. Dus waarom zou je niet een van deze planten in huis halen en genieten van de vele voordelen die ze bieden?

Lees ook:

7 slaapkamer planten voor een betere nachtrust

Waarom gaat mijn Aloë vera hangen?