5x Kleding fris laten ruiken zonder wassen

Geplaatst door

Kleding fris laten ruiken zonder wassen – Ruiken jouw kleren soms een beetje muf of vies? De beste oplossing is natuurlijk om je stinkende kleren in de wasmachine te wassen. Echter is dit niet de snelste oplossing. Daarom deel ik in deze blogpost vijf manieren om je kleding snel op te frissen. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en alsnog fris de deur uit wilt gaan!

kleding fris laten ruiken zonder wassen

Kleding fris laten ruiken zonder wassen: 5 tips

1. Doe je kleding even in de droogkast

Hoe geur uit kleding verwijderen zonder wassen? Als je haast hebt en je jouw kleren snel wilt opfrissen, kan je ze een kwartiertje in de droogkast doen met een geurend droogtrommeldoekje. Op deze manier worden je kleren natuurlijk niet schoon, maar ze worden wel verfrist waardoor ze lekkerder ruiken. Bovendien zullen je kleren ook minder gekreukt zijn.

2. Gebruik een textielverfrisser

Met een textielverfrisser kan je gemakkelijk en snel kleding opfrissen. Ik gebruik graag de Robijn Dry Wash Spray, waarover ik reeds een review heb geschreven. Deze spray neutraliseert vieze geurtjes, frist je kleren op en verwijdert kreuken. Hij is verkrijgbaar in twee heerlijke geuren: Original en Pink Sensation (dezelfde geuren als de Robijn wasproducten). Ook over de Rituals Refreshing Spray ben ik heel enthousiast. Deze Rituals spray geeft je kleding en ander textiel een heerlijk luxueus geurtje. I love it!

3. Hang je kleding buiten

Wat ook goed helpt tegen mufheid, is je kleding buiten hangen. Je zal ervan versteld staan wat een fris windje met je kleding doet. Oké, je kleren zullen nog steeds niet zo fris ruiken als na een wasbeurt, maar ze zullen in ieder geval niet meer zo muf ruiken.

kleding parfum spray

4. Hou je huis schoon

Kleding absorbeert geurtjes. Als je huis niet lekker ruikt, dan ruikt je kleding dat ook niet. Hou je huis schoon, zeker in de kamers waar je kleren hangen. Denk ook na waar je jouw (frisgewassen) kleren hangt. Het spreekt voor zich dat het niet zo’n goed idee is om je kleren in de keuken te hangen. Om je huis lekker te laten ruiken, kan je een interieurparfum gebruiken. Denk aan geurstokjes, een roomspray of een luchtverfrisser. 

5. Hou schone en vieze kleding gescheiden

We doen het allemaal wel eens: thuiskomen na een lange werkdag en onbewust je vieze kleding op schone kleding leggen. Uiteraard is dit niet zo verstandig want zo worden er vieze geurtjes overgedragen. Maak er daarom een goede gewoonte van om vieze kleren direct in de wasmand te gooien. Laat je kleren wel altijd goed drogen voordat je ze in de wasmand stopt. Als je vochtige kleren in de wasmand gooit, kunnen er bacteriën en schimmels in gaan groeien. Dan ben je natuurlijk nog verder van huis!

hoe geur uit kleding verwijderen zonder wassen

Zo, op deze vijf manieren kan je kleding fris laten ruiken zonder wassen. Uiteraard is een wasbeurt in de wasmachine nog altijd het beste en het meest hygiënisch. Maar als je weinig tijd hebt en als het snel moet gaan, kan je gerust één van bovenstaande tips toepassen.

Veel liefs,
Vanessa xxx