5 fouten waardoor je badkamer kleiner oogt

Geplaatst door

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je doet er je make-up, komt er tot rust na een lange werkdag en doet er je avondroutine voordat je naar bed gaat. Om optimaal gebruik te maken van de badkamer moet je deze ruimte goed inrichten. Zeker als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk dat de kamer er opgeruimd en georganiseerd uitziet. Wanneer dit niet het geval is, zal de badkamer nog een stuk kleiner ogen. In deze blogpost deel ik vijf fouten waardoor je badkamer er kleiner uitziet dan ze eigenlijk is. Het grote voordeel van fouten is dat je ze weer kunt rechttrekken en wel met deze tips!

kleine badkamer

1. Een druk douchegordijn in de badkamer

Druk behang doet je huis kleiner lijken en dat geldt ook voor een druk douchegordijn. Je kiest het beste voor een douchegordijn in lichte kleuren want deze laat de ruimte groter lijken. Geen zorgen, je hoeft echt niet voor een spierwit douchegordijn te kiezen. Tegenwoordig vind je douchegordijnen in lichte kleuren die ook subtiele prints hebben.

2. De verkeerde handdoeken

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook je handdoeken bepalen hoe licht of donker de badkamer eruitziet. Door dikke, donkere handdoeken kan de badkamer er kleiner uitzien dan ze werkelijk is. Je kiest dus beter voor handdoeken in lichte kleuren voor een licht en luchtig gevoel in de badkamer. Hier vind je trouwens tips voor zachte handdoeken na wassen!

3. Een kleine spiegel

Spiegels laten de badkamer groter lijken en zorgen voor meer natuurlijk licht in de ruimte. Een te kleine spiegel kan algauw een gesloten gevoel in de badkamer creëren. Hang liever een grote, ronde spiegel boven je wastafel op. Als je ruimte genoeg hebt, kan je misschien wel een grote spiegel tot aan de vloer plaatsen om nog meer natuurlijk licht te creëren.

4. Een grote, gesloten badkamerkast

Als je veel spullen in de badkamer hebt, staan die misschien in een grote, gesloten badkamerkast. Dit is niet zo’n goed idee want je kunt hierdoor veel kostbare ruimte verliezen. Kies liever voor een open badkamerkast of een kolomkast die lijkt te zweven boven de grond. Verder doe je er goed aan om alleen de spullen in de badkamer te bewaren die je er ook écht nodig hebt zoals je verzorgingsproducten, haarborstel en wattenschijfjes. Te veel spullen zien er rommelig uit en dat zorgt dan weer voor een optisch kleine badkamer.

5. De wasmand(en)

Staat jouw wasmand, of wasmanden, in de badkamer? Als je al een kleine badkamer hebt, kan dit ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner oogt. Wellicht is het een goed idee om je wasmanden in een andere ruimte te zetten, bijvoorbeeld in het washok (als je dat hebt), de gang of slaapkamer. Vind je het toch handiger als de wasmand in de badkamer staat? Ga dan voor een compacte wasmand die je aan de muur kunt hangen of in een hoekje van de badkamer kunt bevestigen. Alle beetjes helpen om meer ruimte in de badkamer te creëren!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Eén reactie

  1. Onze wasmand paste precies in de hoek waardoor die niet zo groot en lomp oogt. Maar de indeling die de vorige eigenaars hebben gemaakt is wat onpraktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *