Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Geplaatst door

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken? – Veel mensen dromen van een badkamer met veel ruimte, maar moeten zich tevredenstellen met een kleine badkamer. Maar niet getreurd: ook van een kleine badkamer kan je iets heel moois maken. Er zijn namelijk een aantal trucjes waarmee je een kleine badkamer optisch groter kunt laten lijken. Wanneer je onderstaande tips toepast, zal je badkamer meteen een stuk ruimer ogen. Probeer het maar eens!

hoe laat je een kleine badkamer groter lijken

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

1. Kleuradvies kleine badkamer: lichte kleuren

Terwijl donkere kleuren een ruimte kleiner doen lijken, zijn lichte kleuren ideaal om kleine badkamers groter te laten lijken. De muren komen minder hard op je af wanneer je voor lichte kleuren kiest. Zeker wanneer er weinig of geen ramen in de badkamer zijn waar daglicht naar binnen kan schijnen. Naast lichte kleuren op de muren kan je ook gebruikmaken van accessoires in lichte kleuren zoals handdoeken, zeeppompjes en opbergmandjes.

2. Kleinere meubels

Hoe badkamer vergroten? Kies voor kleinere meubels in je badkamer want deze zullen ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Plaats bijvoorbeeld een kleinere wasbak of kies voor een douche in plaats van een bad. Daarnaast is een zwevend badkamermeubel een goede keuze. Doordat je onder het meubel kunt kijken, zal de kleine badkamer groter lijken. Een bijkomend voordeel van een zwevend badkamermeubel is dat de vloer vrij blijft en je dus veel makkelijker kunt schoonmaken. Twee vliegen in één klap!

welke tegels in kleine badkamer

3. Grote tegels

Welke tegels in kleine badkamer? Wellicht ben je geneigd om kleine tegels in je kleine badkamer te voorzien, maar dat is verkeerd gedacht. Als je voor tegels op de muren van je badkamer kiest, zorg er dan voor dat deze uit grote vlakken bestaan. Door grote tegels in een ruimte te gebruiken, zal het geheel een stuk ruimer ogen. Op die manier zorg je er met grote badkamertegels dus voor dat je kleine badkamer groter lijkt. 

4. Glazen douchewand

Als je een douche hebt, kies dan voor een glazen douchewand in plaats van een douchegordijn of een scheidingsmuur. Op die manier deel je de ruimte niet op in twee verschillende delen, maar blijft je badkamer een mooi geheel. Bovendien ziet een glazen douchewand er ook nog eens stijlvol uit. Wat wil je nog meer?

hoe badkamer vergroten

5. Grote spiegels

Ten slotte mogen grote spiegels niet ontbreken in een kleine badkamer. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat er meer ruimte in beeld is waardoor je badkamer meteen groter oogt. Kies dus gerust voor een paar grote exemplaren als je jouw kleine badkamer groter wil laten lijken. Ga bij voorkeur voor ronde spiegels want die zijn ontzettend hip op dit moment. Zo oogt je badkamer niet alleen ruimer, maar ook een stuk moderner.

Zo, met deze tips kan je jouw kleine badkamer groter laten lijken. Wil je graag nog meer lezen over trendy badkamers, nieuwe badkamerproducten, slimme indelingen en de nieuwste snufjes? Dan vind je hier nog meer badkamer inspiratie!

Veel liefs,
Vanessa xxx