Je LinkedIn profiel pimpen? Dat doe je zó!

Geplaatst door

Gastartikel – Met bijna 500 miljoen bestaande profielen en een geografisch bereik van 200 landen en twee nieuwe leden die zich elke seconde registreren, verandert LinkedIn het professionele landschap en maakt het voor bedrijven gemakkelijker om met jou in contact te komen. Een professioneel online profiel is daarom cruciaal om opgemerkt te worden door recruiters en werkgevers. Staffing specialist Walters People deelt 5 snelle manieren om je LinkedIn-profiel vandaag nog te pimpen zodat je het meeste uit je ervaring kan halen.

LinkedIn profiel

1. Kies een professionele profielfoto

Wanneer je ervoor kiest om een foto te plaatsen op je LinkedIn profiel, maak je maar liefst 36 keer meer kans om een LinkedIn berichtje te krijgen. Gebruikers met een professioneel uitziende foto worden zelfs 14 keer meer gezien. Zorg ervoor dat je een foto kiest met vooraanzicht, een professionele setting en glimlach. Geef het bestand de naam voornaam.achternaam.jpg alvorens deze te uploaden zodat je snel gevonden wordt in Google.

2. Omschrijf een duidelijke samenvatting 

Je samenvatting is je persoonlijke merkverklaring. Het is de ultieme kans om je verhaal te vertellen en jezelf voor te stellen aan potentiële profielkijkers. Zorg ervoor dat je nieuwe prestaties opsomt en benoem je ambities met betrekking tot het soort functie waar je mogelijk naar toe wil gaan. Sluit je samenvatting af met een oproep tot actie aan je lezer, vertel hoe hij jou het beste kan bereiken.

3. Voeg ondersteunende media en documenten toe

Plaats documenten zoals presentaties, whitepapers en afbeeldingen van je werk die je profiel kunnen ondersteunen. Zorg er altijd voor dat je de toestemming hebt om je werk openbaar te delen, vooral als er commercieel gevoelige informatie in is opgenomen. 

4. Vermeld je huidige ervaring en registreer prestaties

Je LinkedIn-profiel is in feite je online CV, dus zelfs als je niet van functie wil veranderen is het belangrijk om je huidige ervaring bij te werken met nieuwe realisaties. Op te nemen dingen zijn certificeringen, cursussen, prijzen, talen, projecten en publicaties. Denk ook na over welk liefdadigheids- of vrijwilligerswerk je hebt gedaan dat aan je profiel kan worden toegevoegd. Zorg ervoor dat je je opleidingshistoriek hebt opgenomen en dat je je school, hogeschool of universiteit hebt toegevoegd aan de LinkedIn-lijst, omdat dit ook kansen zal bieden voor alumni netwerken.

5. Voeg contacten toe en sluit je aan bij groepen

Effectief netwerken met je leeftijdsgenoten kan de sleutel zijn om je carrièredoelen te bereiken door contacten te leggen die je nieuwe kansen kunnen bieden. Ga door je lijst met contacten en bekijk wie zich in je netwerk bevindt. Zijn er mensen die je onlangs hebt ontmoet en die je misschien nog niet hebt toegevoegd? Zo ja, neem contact op met een vervolgbericht. Kijk ook naar collega’s met wie je werkt of naar nieuwe klanten waarmee je niet bent verbonden en voeg ze toe aan je netwerk.

Neem de tijd om te bekijken van welke groepen je momenteel lid bent. Misschien zijn er nieuwe groepen waarbij je lid kan worden om zo je netwerk uit te breiden of andere te verlaten omdat ze niet langer relevant zijn.

Lees ook:

Een aanbeveling vragen: zo pak je dit aan

Werken als boekhouder: hoeveel verdient dat?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.