Velvet interieur: luxe, warmte én glans

Geplaatst door

Velvet interieur – Hou je van luxe, warmte en glans? Dan is een velvet interieur misschien wel iets voor jou! Velvet, ook wel fluweel of velours genoemd, is helemaal hot. Je ziet velvet meubelen en velvet woonaccessoires in allerlei woningen voorbijkomen: van Scandinavisch, industrieel tot vintage. Deze prachtige, rijke stof is een verrijking in ieder interieur. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat een velvet interieur zo populair is. Wil jij graag velvet in je interieur toepassen en kan je nog wat inspiratie gebruiken? Scrol dan snel naar beneden voor meer velvet tips!

velvet interieur

1) Een velvet interieur: velvet meubelen

Wil je helemaal losgaan met deze mooie, rijke stof? Dan mogen velvet meubelen natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een velvet (hoek)bank, velvet fauteuil en velvet eetkamerstoel. Wanneer je deze velvet meubels combineert met een mooi tapijt, heb je echt iets speciaals en ziet je interieur er prachtig uit! Gaat jouw voorkeur naar een eetkamerstoel velvet? Tegenwoordig is het ontzettend hip om fluwelen eetkamerstoelen in verschillende kleuren aan te schaffen. Blauw, rood, roze, oranje, groen of okergeel: alle kleuren zijn mogelijk! Wanneer je dit iets te veel van het goede vindt, kan je het natuurlijk ook bij één kleur houden.  

velvet meubels

velvet eetkamerstoel

2) Velvet woonaccessoires

Naast velvet meubels kan je ook aan de slag gaan met velvet woonaccessoires. Hierbij denk ik meteen aan de CLAUDI kussens. Hoe leuk is het om je zetel hiermee te decoreren? Fluwelen kussens zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, soms ook gecombineerd met een leuke print. Deze kussencombinatie is alvast een echte hit en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ideaal als je zelf niet zo goed bent in het stylen en combineren van kussens. 

claudi kussens

Natuurlijk kan je nog meer velvet woonaccessoires kopen dan alleen maar kussens. Denk bijvoorbeeld aan een fluwelen plaid, fluwelen poef of fluwelen opbergmand. Hiermee geef je jouw interieur meteen een chique en warme uitstraling!

velvet woonaccessoires

velvet meubelen

3) Velvet als basis

Tenslotte kan je kiezen voor fluweel als vast element in je interieur. In dat geval ga je voor velvet als basis met bijvoorbeeld velours behang. Uiteraard hoef je niet de hele ruimte te behangen, met één muur creëer je al een groots effect. Of wat dacht je van mooie, fluwelen gordijnen? Velours behang en gordijnen zijn, net als fluwelen banken, echte blijvertjes in je interieur. Denk dus goed na over je keuze: op welke kleuren ben je nog lang niet uitgekeken? Het is natuurlijk zonde als je er na een jaar alweer genoeg van hebt. 

velvet tips

velvet fauteuil

Je ziet het: in een velvet interieur zijn er tal van mogelijkheden. Deze mooie, rijke stof ziet er prachtig uit in de woonkamer, maar ook zeker in de slaapkamer. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Begin dan met velvet woonaccessoires om eraan te wennen. Accessoires kan je gemakkelijk veranderen mocht de stof uiteindelijk toch niet jouw ding zijn. Later kan je nog altijd uitbreiden met een velvet bankstel of velours behangetje!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie

Tips om je interieur een luxe uitstraling te geven

Kleurencombinaties interieur: welke kleuren passen bij elkaar?