Met deze tips creëer je een vintage interieur

Geplaatst door

De afgelopen jaren is een vintage interieur steeds populairder geworden. Bij een vintage woonstijl wordt er vaak gebruik gemaakt van oude en nieuwe elementen. Door deze mix van elementen kan je makkelijk een uniek interieur creëren. Zo kan je kiezen om meer oude elementen in de inrichting te verwerken of juist meer nieuwe. Wat zeker niet mag ontbreken in een vintage stijl, zijn meubels of accessoires die een stukje geschiedenis hebben. Droom jij ook van een vintage woonstijl maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel deel ik een aantal tips voor een vintage interieur!

vintage interieur

1. Vintage interieur: rustieke meubels

In een vintage interieur wordt vaak gebruik gemaakt van hout. Rustieke, houten kasten of tafels zijn onmisbaar in een vintage inrichting. Het voordeel hiervan is dat je vrij gemakkelijk oude, houten meubels kunt vinden. Neem maar eens een kijkje in de kringloopwinkel, op een rommelmarkt, op tweedehands websites of bij je oma op zolder. Heb je een mooi meubel gevonden maar vind je de houtkleur bijvoorbeeld te licht? Dan kan je het meubel makkelijk een likje verf geven!

2. Vintage woonstijl: kleuren en materialen

Bij een vintage woonstijl denken veel mensen aan saaie kleuren, maar dat klopt niet helemaal. De basiskleuren zijn inderdaad bruin, zwart of wit, maar daarnaast mag je volledig losgaan met de kleuren. Zo kan je in een vintage interieur bijvoorbeeld een rode of okergele zetel plaatsen. Als je hierbij ook nog voor fluweel kiest, dan is het vintage plaatje compleet! Wees zeker niet bang om houten meubels met kleurrijke meubels te combineren. Het is net de combinatie die een vintage interieur zo uniek maakt.

vintage inrichting

3. Vintage woonaccessoires

Heb je mooie vintage meubelen gevonden? Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar vintage woonaccessoires. Denk hierbij aan een Perzisch tapijt, (houten) schilderijen, een oude radio of televisie, of oude telefoon. Wat ook zeker niet mag ontbreken, zijn oude lampen. Deze Art Deco lampen passen perfect in een vintage interieur. Of je nu voor een antieke hanglamp, wandlamp of tafellamp kiest: Art Deco lampen zien er heel chic, luxe en tegelijk functioneel uit!

vintage woonaccessoires

4. Vintage keukenaccessoires

Bovenstaande tips kan je vooral toepassen in de woonkamer. Een laatste tip die ik wil meegeven is dat je ook in de keuken kunt uitpakken met vintage accessoires. Je hoeft deze items niet per se te gebruiken, daar heb je tegenwoordig luxere spullen voor. Ook als decoratie doen tweedehands accessoires het prachtig. Ze geven je keuken meteen meer pit en karakter! Enkele voorbeelden van vintage keukenaccessoires zijn een ouderwetse handmolen voor koffie, tinnen opbergblikken, een vintage keukenweegschaal, vintage theepotten en antiek servies. Als je ook nog een leuke, vintage keukenshort draagt, dan lijkt het alsof je echt teruggaat naar de oude tijd!

vintage keukenaccessoires

Zo, met deze tips kan je een vintage interieur creëren. Het is aan jou om te bepalen hoe ver je hierin gaat. Vind je het leuk om de vintage stijl in je hele woning toe te passen? Of wil je alleen een vintage woonkamer of vintage keuken inrichten? Eén ding is zeker: jouw vintage interieur wordt er eentje om jaloers op te zijn!

Veel liefs,
Vanessa xxx