Tips om je interieur een luxe uitstraling te geven

Geplaatst door

Wil je jouw interieur een luxe uitstraling geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik help je graag op weg met onderstaande tips. Het gaat om kleine aanpassingen die je woning een luxueuze uitstraling geven, zonder dat je daar veel geld voor hoeft neer te leggen. En nee, je hoeft ook geen handige Harry te zijn om met deze tips aan de slag te gaan. Lees maar mee!

interieur luxe uitstraling geven

Tips om je interieur een luxe uitstraling te geven

1. Luxe behang

Een eerste manier om je interieur een luxe uitstraling te geven is met luxe behang. Want geef toe, wie wordt er nu niet blij van een mooi design behang op de muur? Je kunt de vier muren behangen, maar een accentmuur ziet er ook heel chic uit. In de webshop van Wonderwall.nl vind je prachtig luxe behang voor iedere kamer in huis. Of je nu op zoek bent naar behang woonkamer of behang kinderkamer, er is tal van keuze! Naast de prachtige collecties en thema’s biedt Wonderwall.nl ook de mogelijkheid om je eigen behang te creëren door middel van hun ontwerpservice, beeldbank of het uploaden van een eigen foto. Hoe leuk is dat?! 

2. Lange gordijnen

Hoe maak je je huis chic? Als ik aan raamdecoratie denk, dan zijn gordijnen ideaal om je interieur een luxueuze uitstraling te geven. Zeker wanneer je voor lange gordijnen kiest, die je van de vloer tot het plafond door kunt trekken. Wat betreft de stof zijn linnen gordijnen een uitstekende keuze. Daarnaast heb je de keuze uit een breed kleurenpalet, maar denk goed na over het effect van deze kleuren. Rode gordijnen zorgen bijvoorbeeld voor een kleurrijk en sfeervol interieur, terwijl lichte kleuren zoals beige of grijs juist een rustige look creëren.

hoe maak je je huis chique

 3. Interieur met gouden accenten 

Ook een interieur met gouden accenten mag niet ontbreken als je op zoek bent naar een vleugje luxe in huis. Goud ziet er chic uit en heeft tegelijk een warme uitstraling. Je kunt alvast voor gouden behang gaan, maar je mag het ook subtieler aanpakken door middel van gouden accessoires. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige lampen, bijzettafeltjes en kandelaars. Of wat dacht je van kussens of gordijnen met goudkleurige details? Goud is in verschillende tinten verkrijgbaar waardoor je ze perfect kunt combineren en een prachtig geheel kunt vormen.

4. Let it shine

Wat straalt luxe uit? Een interieur met gouden accenten is dus sowieso een goed idee, maar je kunt nog meer glanzende objecten toevoegen om een luxe woonkamer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor velvet meubels, satijnen kussens, zijden gordijnen, metalen voorwerpen of glanzende accessoires. Daarnaast zijn spiegels een prachtige toevoeging in een luxe interieur, zeker wanneer deze ook nog goudkleurige randjes hebben. Let it shine, let it shine, let it shine!

wat straalt luxe uit

5. Textiel in huis

Ten slotte is het belangrijk om je interieur warmte en karakter te geven. Hoe creëer je een warme sfeer in huis? Met textiel natuurlijk! Lange gordijnen zijn een goed begin, maar ook een mooi tapijt mag niet ontbreken in een chic interieur. Schaf ook een paar (namaak) schapenvachtjes aan en leg ze nonchalant op de zetel of een eetkamerstoel. Door verschillende stoffen te combineren, creëer je een warme look die je chique interieur alleen maar ten goede zal komen.

Met deze tips creëer je een luxe interieur, zonder dat het moeilijk of duur hoeft te zijn. Natuurlijk hoef je niet alle tips toe te passen. Met een luxe behang,  gouden accessoires en een mooi tapijt creëer je al een wereld van verschil. Veel plezier met inrichten!

interieur met gouden accenten

Hou jij van een vleugje luxe in huis?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Creëer een luxe slaapkamer met deze 5 tips

2 reacties

  1. oh dat groen allemaal in die laatste foto ziet er zo mooi uit alleen met kinderen denk ik niet dat het lang zo zal blijven

Reacties zijn gesloten.