Hoe krijg je meer stappen? 10 tips op een rijtje

Geplaatst door

Meer stappen  – Dat wandelen ontzettend gezond is, is geen geheim meer. Het zorgt ervoor dat je fit blijft en helpt ook om dat extra kilootje kwijt te spelen, mits je ook gezond eet natuurlijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je genoeg wandelt per dag? Hoe krijg je meer stappen? Ik zet tien tips op een rijtje waarmee je makkelijk extra stappen kunt zetten!

hoe krijg je meer stappen

Hoe krijg je meer stappen? 

1. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het werkt écht: neem de trap in plaats van de lift. Per trede zet je een stap terwijl je in de lift gewoon stilstaat. Alle kleine beetjes helpen, toch?

2. Ga eens te voet naar de bakker of supermarkt in plaats van met de auto. Je kinderen te voet naar school brengen is ook een goed idee. Wandelen is immers goed voor jong en oud!

3. Ben je aan het werk en heb je dorst? Neem vanaf nu één glas water of één tas koffie mee naar je bureau in plaats van een fles of thermos. Zo wandel je regelmatig terug naar de keuken. En misschien stap je ondertussen ook nog door naar het toilet. Goed voor je stappen!

4. Ga na je lunch een kwartiertje wandelen. Dit is niet alleen goed om meer stappen te behalen, het is ook goed voor je spijsvertering. Bovendien zorgt een wandeling in de buitenlucht ervoor dat je daarna weer productief aan de slag kunt gaan. 

5. Schaf een stappenteller aan die je aan je pols draagt, zoals een Fitbit. Die stuurt je herinneringen waardoor je nooit kunt vergeten om af en toe je benen te strekken. De meeste stappentellers hebben ook meerdere functies, zoals het meten van je hartslag en het bijhouden van je calorieën.

fitbit versa2 smartwatch

6. De meeste mensen parkeren graag op de dichtstbijzijnde parking, maar zo krijg je die extra stappen natuurlijk niet. Parkeer je auto liever een beetje verder en ga te voet naar je bestemming. Zo bespaar je vaak ook nog op parkeerkosten in een dure zone. Win-win! 

7. Heb je een telefoongesprek? Blijf dan niet zitten, maar wandel door het huis of door de tuin. Je zal verrast zijn van hoeveel stappen je op die manier zet, zonder dat je het eigenlijk beseft. Hetzelfde geldt voor als je wacht op de bus of trein. Breng de tijd dat je moet wachten liever lopend door in plaats van stilstaand of zittend. 

8. Trek er in het weekend op uit om te gaan wandelen. Alleen, met je partner, kinderen of vrienden. Een wandeling in het bos of op het strand doet altijd deugd, maar een wandeling door de wijk is ook prima. Je hoeft niet per se ver weg te gaan, elke stap is er eentje extra!

9. Daag jezelf uit en ga challenges aan. Dit kan je eventueel doen met je partner, kinderen en/of vrienden. Zo kan je jezelf motiveren om het beste uit jezelf te halen. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie 10.000 stappen per dag zetten en steun elkaar op moeilijke momenten.

10. Last but not least: stel een realistisch doel. 10.000 stappen per dag mag dan aangeraden zijn, maar het moet haalbaar zijn voor jou. Start bijvoorbeeld met 5.000 of 7.500 stappen per dag. Dat is ook prima! Onthoud dat iets beter is dan niets. Als je momenteel nauwelijks beweegt, dan zijn al die extra stappen goed meegenomen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Thuis sporten: zo wordt het een stuk leuker!

5 tips om de beste loopschoenen voor je voeten te kopen

4 reacties

  1. Ik heb dezelfde fitbit maar in het zwart. Ik wil minstens elke dag 6000 stappen halen. Liefst meer natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.