Aha, zo kies jij altijd de snelste rij in de supermarkt

Geplaatst door

De snelste rij in de supermarkt – Sommige mensen vinden het een leuk uitstapje, anderen vinden het verschrikkelijk: boodschappen doen. Waar de meeste mensen een gezamenlijke hekel aan hebben, is in de lange rij van de supermarkt staan om af te rekenen. Je hebt immers wel betere dingen te doen dan een halfuur te staan wachten. Dikwijls krijg je het ook nog voor mekaar om de verkeerde rij te kiezen en kijk je met veel leed toe hoe de andere rijen sneller gaan. Wil jij in de toekomst altijd de snelste rij in de supermarkt kiezen? Lees dan zeker onderstaande tips!

de snelste rij in de supermarkt

Zo kies je de snelste rij in de supermarkt

1) Ga achter iemand met een volle winkelkar staan

Vaak kies je in de supermarkt voor een rij waar vooral veel mensen met mandjes met een paar producten staan. Je vermijdt net de rij waar iemand met een volle winkelkar staat. Maar dat is eigenlijk niet zo slim. Je kunt beter achter iemand met een volle winkelkar gaan staan. Ieder persoon heeft namelijk tijd nodig om “hallo” te zeggen, te betalen, zijn boodschappentas te vullen, dag te zeggen en de rij te verlaten. Een kassamedewerker is vaak langer bezig met veel mensen met minder producten, dan minder mensen met meer producten. Volg je nog? šŸ˜‰ Natuurlijk moet je ook rekening houden met de volgende punten.

2) Kijk wie er in de rij staat

Een ouder koppel zal meer tijd nodig hebben dan een jonge vrouw met een grote boodschappentas. Ook ouders met kinderen kunnen wel eens voor vertraging zorgen. Vooral wanneer de kinderen elk product zelf op de band mogen leggen en eigenlijk niet goed bij de band kunnen. Mijn favoriete rij bestaat uit jongere mensen waaraan je kunt zien dat ze zo snel mogelijk weg willen uit de supermarkt. Studenten zijn ook een goede keuze want die kopen meestal maar een paar producten en zijn snel klaar.Ā 

3) Kies voor de linkse rij

Als er veel kassa’s open zijn, hebben veel mensen de neiging om de rechtse rij te nemen. Dit komt doordat het merendeel van de mensen rechtshandig is. Daarom kan het verstandig zijn om eens naar de linkse rij te kijken.

4) Ken de kassamedewerkers

Tenslotte is het handig als je de kassamedewerkers een beetje kent. Als je iedere week dezelfde supermarkt bezoekt (Lidl in mijn geval), dan zullen de kassamedewerkers bekende gezichten voor je worden. Op de duur weet je vanzelf welke kassamedewerker snel werkt en wie trager is. Sommige kassamedewerkers maken graag een praatje met de klanten. Dat is natuurlijk heel vriendelijk, maar op die manier zal de rij niet snel korter worden.

Zo, dit zijn een aantal tips om altijd de snelste rij in de supermarkt te kiezen. Houd ze in je achterhoofd voor als je de volgende keer boodschappen gaat doen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Herkenbaar: 5 ergernissen in de supermarkt