Hoe maak je de keuken mooi en gezellig?

Geplaatst door

De keuken is een belangrijke leefruimte van het huis geworden. In deze ruimte koken we, eten we, zitten we samen met het gezin en ontspannen we na een lange werkdag. Er wordt steeds meer geleefd in deze ruimte en daarom is het fijn als de keuken gezellig is ingericht. Maar hoe maak je de keuken mooi en gezellig? Ik help je graag een handje met deze tips!

hoe maak je de keuken mooi en gezellig

Hoe maak je de keuken mooi en gezellig? 

1. Warme kleuren

Als je de keuken gezellig wilt inrichten, zijn warme kleuren onmisbaar. Kies niet voor koude kleuren zoals zwart, wit, grijs en blauw, maar voor warme natuurtinten en aardetinten. Je mag ook gerust houtkleuren in de keuken verwerken. Deze kleuren zien er neutraal uit, maar tegelijk ook warm en gezellig.

2. Genoeg opbergruimte

Te veel spullen in de keuken maken deze ruimte al snel rommelig en druk. En hoewel een kale en lege ruimte niet uitnodigt om er gezellig bij te praten, is een volle ruimte ook niet goed. Voorzie dus genoeg opbergruimte en ruim de keuken eens flink op. Zo krijg je direct meer overzicht van wat je allemaal hebt en kan je eventueel keukenspullen weggooien

 3. Leven in de keuken

De keuken mag flink opgeruimd worden, maar het moet er natuurlijk nog gezellig uitzien. Je mag gerust zien dat er in deze ruimte geleefd wordt. Leg bijvoorbeeld een paar tijdschriften of kookboeken op het aanrecht. Een mooie fruitschaal ziet er ook leuk uit, uiteraard met veel kleurrijk fruit erop. Zo krijg je ook meteen jouw vitamientjes binnen! Groen in de keuken is ook heel gezellig. Denk bijvoorbeeld aan (kruiden)plantjes of een vaas met verse bloemen. Hiermee komt jouw keuken helemaal tot leven!

keuken gezellig maken

4. Gezellige verlichting

In de keuken wordt nog vaak gekozen voor felle spots aan het plafond, maar gezellig is dat niet. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste verlichting in de keuken. Kies voor verschillende soorten verlichting, bijvoorbeeld felle verlichting boven het aanrecht en (dimbare) sfeerverlichting boven de eettafel.

5. Mooie raamdecoratie

Tenslotte mag mooie raamdecoratie in de keuken niet ontbreken. Heb je een raam in de keuken? Kies dan niet voor een kaal en functioneel rolgordijn of metalen jaloezieën. Deze mogen erg praktisch zijn, maar echt gezellig zien ze er niet uit. Kies liever voor mooie vouwgordijnen of houten jaloezieen. Deze geven een zachte, warme en gezellige uitstraling aan de keuken.

witte keuken gezellig inrichten

Zo, dit zijn een aantal tips voor een mooie en gezellige keuken. Deze knusse keuken bereik je wellicht niet binnen een dag, maar met deze tips kom je alvast een heel eind om van jouw keuken de leefruimte van het huis te maken. De perfecte plek om lekker te eten, te ontspannen en gezellig samen te zijn!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx