Zeg eens, hoe vaak moet je een jeans wassen?

Geplaatst door

Jeans wassen – Een goede jeans is een basisstuk in je kledingkast dat je eindeloos kunt combineren. Maar weet je eigenlijk wel hoe vaak je een jeans moet wassen? Sommige mensen wassen hun jeans nauwelijks, terwijl anderen het doen na elke keer dat ze hem hebben gedragen. Is dat een goed idee of niet? Je leest het in deze blogpost!

hoe vaak moet je een jeans wassen

Was je jeans zo weinig mogelijk

Hoe vaak jeans wassen? Je doet dit eigenlijk best zo weinig mogelijk. De wasmachine en de producten die je gebruikt, zijn niet goed voor de kleur en de stof van je broek. Hoe vaker je een jeans wast, hoe sneller de kleur verbleekt en hoe minder mooi de pasvorm wordt. Je jeans wassen nadat je hem een keer of twee hebt gedragen, is dus niet nodig. Maar een jeans niet wassen is natuurlijk ook niet zo fris. Als je je jeans een tijdje draagt, zal je vanzelf merken wanneer hij een wasje kan gebruiken.

Een jeans is niet zo vies als je denkt

Je verwacht misschien dat je jeans snel vies is, maar dat is niet waar. De bacteriën die in je jeans terechtkomen, zijn niet schadelijk voor je gezondheid en kunnen je niet ziek maken. Het enige waar ze voor kunnen zorgen, is een onaangenaam geurtje. Maar gelukkig is daar een oplossing voor!

Laat je jeans buiten luchten

Je kunt je jeans buiten laten luchten aan de wasdraad om van vieze geurtjes af te komen. Let er wel op dat je je jeans binnenstebuiten draait voordat je hem ophangt. Het zonlicht kan namelijk de kleuren van je jeans verkleuren. Om in de toekomst vieze geurtjes te voorkomen, kan je je jeans het beste na iedere twee keer dragen buiten laten luchten. 

Lees ook: 8 redenen om de was buiten te laten drogen

jeans wassen

Zo moet je een jeans wassen

Wil je een vuile jeans wassen of vind je toch dat het tijd is voor een opfrisbeurt? Was je jeans dan niet te warm (30 graden is prima) en overdrijf niet met wasproducten. Je gebruikt beter te weinig wasmiddel dan teveel. Kies wel een wasmiddel voor gekleurde of donkere was zodat je broek z’n mooie kleur behoudt. Check ook altijd even het etiket want sommige jeansbroeken moet je op een andere temperatuur wassen. Gebruik geen wasverzachter, zeker niet voor een stretchbroek, want hierdoor slijten de vezels sneller.

Draai je jeans ook altijd binnenstebuiten voordat je hem in de wasmachine stopt. Dan schuurt alleen de binnenkant tegen de trommel en verslijt je broek minder snel. Maak er ook een gewoonte van om je jeans altijd toe te knopen en de rits dicht te doen. Prop je wasmachine zeker niet te vol want anders kan je kleding niet meer goed zwieren. Het beste is als je jeans losjes kan ronddraaien, zo heb je minder kans op rimpels en strepen en hoef je bijna nooit meer te strijken.

jeans niet wassen

Vermijd de droogkast

Een laatste tip is om je jeans niet in de droogkast te stoppen. Deze kan de stretchdeeltjes in je jeans uittrekken. Hierdoor verliest je broek zijn elasticiteit en dus zijn draagcomfort. Ga je een jeans kopen? Koop er dan eentje goed op maat. Een iets te grote jeans in de droogkast laten krimpen is geen goed idee. Na een uurtje heeft de jeans zijn normale lengte weer terug, terwijl de elasticiteit en mooie pasvorm weg is. Laat je jeans liever aan de lucht drogen, bij voorkeur buiten.

Zitten er toch nog kreuken in je jeans? Gebruik dan de Robijn Dry Wash Spray om de kreuken te verwijderen. Deze verfrissende spray is trouwens ook ideaal om je jeans (en andere kleding) op te frissen!

hoe vaak jeans wassen

Lees ook: Deze fouten maak jij stiekem ook bij het wassen

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *