Shampoo bar: wat zijn de voordelen en hoe moet je het gebruiken?

Geplaatst door

Was jij je haar met een ‘normale’ shampoo of een shampoo bar? Deze laatste wordt steeds populairder. Een shampoo bar wast je haar net als een gewone shampoo, maar is vast in plaats van vloeibaar. En dat levert een heleboel voordelen op, zowel voor mens als milieu! In deze blogpost zet ik de belangrijkste voordelen van een shampoo bar op een rijtje en vertel ik hoe je deze vaste shampoo moet gebruiken.

shampoo bar

Wat zijn de voordelen van een shampoo bar?

1. Een shampoo bar is vrij van plastic

Terwijl een ‘normale’ shampoo altijd in een plastic fles zit, zit er om de shampoo bar geen plastic en dat is beter voor het milieu. Tel maar eens uit hoeveel plastic flessen je hier jaarlijks mee bespaart. Alle beetjes helpen om onze planeet te helpen en zo draag jij je steentje makkelijk bij!

2. Een shampoo bar gaat lang mee

Je hebt minder nodig van een shampoo bar dan van een reguliere shampoo. Eén shampoo bar staat gelijk aan drie plastic flessen shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Wow! Een shampoo bar is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

3. Shampoo bars bevatten natuurlijke ingrediënten

Nog meer shampoo bar voordelen? Shampoo bars zijn zuiverder dan vloeibare shampoos en bevatten dikwijls meer natuurlijke ingrediënten. Bij vloeibare shampoo worden bijvoorbeeld vaak bestanddelen toegevoegd om het product te laten schuimen. Bij shampoo bars gebeurt dat niet. Hier zitten weinig tot geen chemicaliën in en dat is veel beter voor je haar. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat een shampoo bar niet schuimt want dat doet hij wél!

4. Je hebt geen conditioner meer nodig

Vaak gebruik je conditioner omdat je harde producten gebruikt om je haar te wassen. Hierdoor komt je haar voeding tekort en met conditioner vul je dat tekort weer op. Shampoo bars zijn gemaakt met voedende oliën waardoor je geen conditioner meer nodig hebt. Als je droog, pluizig en/of beschadigd haar hebt, dan is een shampoo bar met honing goed voor je lokken. Een vaste shampoo tegen vet haar bestaat ook. In dat geval gebruik je best een shampoo bar met munt, lavendel of citroen. Deze ingrediënten maken de shampoo geschikt voor vettige lokken. Kortom: voor ieder haartype is er wel een shampoo bar beschikbaar!

5. Shampoo bars zijn ideaal voor op reis

Ben jij altijd bang dat je fles shampoo lekt? Of dat het kleine flesje dat je in je handbagage mag meenemen niet genoeg is? Een shampoo bar is de oplossing als je op reis gaat! Aangezien deze shampoo een vaste vorm heeft, mag hij gewoon in je handbagage en lekt hij sowieso niet. Ook door het compacte formaat en lichte gewicht is een shampoo bar ideaal voor op vakantie of een weekendje weg.

shampoo bar voordelen

Hoe moet je een shampoo bar gebruiken?

Nu je weet wat de voordelen van een shampoo bar zijn, ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar hoe je deze moet gebruiken. Dat is eigenlijk simpel! Was je haar met lauwwarm water en knijp het overtollige water uit je lokken. Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de shampoo bar tussen je handen. Je kunt de bar ook rechtstreeks over je natte haar wrijven als je dat fijner vindt. Verdeel en masseer het schuim zorgvuldig door je haar en spoel de shampoo vervolgens uit.

Waar shampoo bar bewaren?

Tenslotte is het belangrijk dat je shampoo bars op een droge plek bewaard. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe zeepbakje. Op die manier haal je het maximale uit de shampoo bars en gaan ze veel langer mee!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 Duurzame tips voor in de badkamer

Bamboe tandenborstel: waarom jij ook eentje moet aanschaffen

2 reacties

  1. Ik gebruik nu ook regelmatig een shampoo bar en ben daar heel tevreden over. alleen het opbergen vind ik en probleem. daar moet ik nog eens een goed oplossing voor vinden

Reacties zijn gesloten.