5 Duurzame tips voor in de badkamer

Geplaatst door

Duurzame tips voor in de badkamer – Is je dagcrème op of is je parfumflesje leeg? Dikwijls gooien we deze weg zonder er verder bij na te denken, terwijl er ook duurzame alternatieven zijn. Sommige verpakkingen kan je heel makkelijk opnieuw gebruiken en daarmee draag je jouw steentje bij aan een duurzamer leven. In dit artikel geef ik vijf handige tips!

duurzame tips voor in de badkamer

Duurzame tips voor in de badkamer

1. Geurstokjes in leeg parfumflesje

Het is altijd een teleurstelling wanneer je favoriete parfum op is. Niet alleen omdat je dan niet meer lekker kunt ruiken, maar ook omdat je dat prachtige flesje vaarwel moet zeggen. Sommige parfumflesjes lijken wel echte kunstwerkjes waardoor het zonde is om ze weg te gooien. Maak het flesje daarom proper en gebruik het als houder voor geurstokjes. Doe er een beetje van je favoriete geurvloeistof of essentiële olie bij en geniet van een lekkere geur in de badkamer!

2. Lege potjes als opbergers

De kans is groot dat je iedere week wel een lege pot groente of pastasaus hebt. En ook de potjes dag- en nachtcrème vliegen erdoor. Waarschijnlijk gooi je deze glazen potten meteen in de glasbak. Dat is zonde want je kunt ze nog perfect als opbergers gebruiken. Je hoeft ze alleen maar proper te maken en je hebt een mooie opberger voor je haarspeldjes, wattenstaafjes of make-upkwasten. 

producten zonder plastic

3. Leeg flesje als vaas

Wil je jouw badkamer opfleuren? Je kunt natuurlijk mooie badkamerdecoratie kopen in de winkel, maar echt duurzaam is dit niet. Een duurzaam alternatief is om een lege wijnfles of flesje serum goed proper te maken en hier een paar droogbloemen in te zetten. Superleuk én origineel!

4. Verpakkingsvrije verzorgingsproducten

Hoe kun je plastic afval verminderen in de badkamer? Tegenwoordig zijn er al veel verpakkingsvrije verzorgingsproducten verkrijgbaar. Denk aan soap bars, shampoo bars, solid conditioner, gezichtsreiniger en lichaamsscrub. Hiermee spaar je jaarlijks ontzettend veel plastic flessen uit. Daarnaast zijn deze producten handgemaakt, gemakkelijk in gebruik en ook nog eens heel mooi! 

5. Herbruikbare wattenschijfjes

Gebruik herbruikbare wattenschijfjes in plaats van wegwerpwattenschijfjes. Ook op die manier bespaar je de plastic verpakking die eromheen zit. De wasbare wattenschijfjes stop je gewoon (in een waszakje) mee in de wasmachine op maximaal 40 graden. Je laat ze aan de lucht drogen en daarna kan je ze opnieuw gebruiken. Zo eenvoudig is het!

herbruikbare wattenschijfjes

Als je duurzamer wilt leven, zijn dit alvast kleine stappen in de goede richting. Op die manier verminder je de hoeveelheid afval en draag je jouw steentje bij. Heb jij nog duurzame tips voor in de badkamer? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Welke planten kun je in de badkamer zetten?

Hoe energie besparen in de badkamer?

Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica? 5 voordelen op een rij

5 Tips om duurzaam te leven

Besparen op waterfactuur? 35 Tips om water te besparen