5 tips voor een vakantiegevoel in eigen tuin

Geplaatst door

Vakantiegevoel in eigen tuin – Door corona ziet het ernaar uit dat we de zomervakantie grotendeels thuis zullen moeten doorbrengen. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. Met onderstaande tips creëer jij in een mum van tijd een vakantiegevoel in eigen tuin! Zalig wegdromen in een fijne stoel, met een lekker drankje en uitkijkend naar de ondergaande zon. Klinkt alvast heerlijk, niet? Het liefst doe je dit natuurlijk in een land waar het lekker warm is. Echter hebben we het in België de afgelopen zomers ook best getroffen met mooie, zomerse dagen. We gaan er dus vanuit dat dit de komende zomer ook het geval zal zijn!

vakantiegevoel in eigen tuin

1. Vakantiegevoel in eigen tuin: groen in de tuin

Op vakantie is het zalig om te genieten van de natuur, maar dat kan uiteraard ook gewoon in je eigen tuin. Kleurrijke bloemen en planten zijn alvast een goed begin, maar je kunt nog een stapje verder gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groen dak waarop je de hele zomer vlinders en vogels ziet aanvliegen? Een andere manier om meer groen in de tuin te creëren is door middel van een kant-en-klare haag. Een groene haag zorgt voor een mooie onderbreking in je schutting en is daarnaast een prima huis voor verschillende vogels. Deze haag is overigens het hele jaar door groen. Dit zorgt ervoor dat je ook in de winter naar een mooie, volle haag kunt kijken.

2. Een overkapping in de tuin

Kan je deze zomer niet naar een vakantiehuisje? Dan maak je toch gewoon een vakantiehuisje in eigen tuin! Dit kan je eenvoudig doen door een overkapping te (laten) plaatsen. Mocht het weer in België toch tegenvallen, dan kan je alsnog een vakantiegevoel in eigen tuin ervaren. Daarnaast is een overkapping het hele jaar door handig. In de zomer kan je er lekker onder zitten, ook als het regent. En in de winter kan je er bijvoorbeeld tuinmeubelen onder opslaan.

3. Spa in eigen tuin

Vakantie is natuurlijk de ideale manier om te ontspannen, bijvoorbeeld door naar een welnesscentrum te gaan. Echter kan je dat spa gevoel ook in je eigen tuin nabootsen met je eigen barrel sauna of jacuzzi. Als je tuin groot genoeg is, kan je zelfs een zwembad neerzetten. Wedden dat je die zonnige vakantiebestemming niet meer mist? Niets is heerlijker dan het vakantiegevoel in eigen tuin!

solero fratello

Vergeet zeker niet om een parasol naast het zwembad te zetten. De combinatie van zon en water zorgt ervoor dat je sneller verbrand. Bij parasols.be vind je prachtige tuinparasols in allerlei kleuren en formaten. Mijn favoriet is de Solero Fratello kantelbare zweefparasol. Naast dat de Solero Fratello er ontzettend mooi uitziet, is hij ook nog eens enorm praktisch vanwege de kantelfunctie. Hij kantelt zij- en achterwaarts en draait met de zon mee. Hoe handig is dat?!

4. Speeltuin in eigen tuin

Natuurlijk mogen we de kinderen ook niet vergeten. De meeste kinderen zullen een zwembad sowieso heel leuk vinden, maar je kunt ze nog blijer maken door ook een paar speeltoestellen in de tuin te plaatsen. Met een schommel, glijbaan, speelhuisje of zandbak zullen ze zich niet snel vervelen in de zomervakantie. Ook voor de kids komt die parasol trouwens goed van pas, aangezien kinderhuidjes heel gevoelig zijn voor de zon.

5. Sfeervolle tuinverlichting

Op vakantie vind je het heerlijk om lang buiten te blijven zitten, maar dat is ook mogelijk in je eigen tuin. Het enige wat je nodig hebt is sfeervolle tuinverlichting zodat je tuin er ook ‘s avonds gezellig uitziet. Je kunt bijvoorbeeld verlichting toevoegen aan je schutting, tuinhuis, tuinpad, gevel of boom. Naast lampen kan je ‘s avonds ook kaarsen aansteken. In de zomer is een citronella kaars een goede keuze. Deze ruikt niet alleen lekker zomers, maar is ook ideaal om muggen op afstand te houden!

tuinverlichting

Zo, met deze vijf tips creëer je een vakantiegevoel in eigen tuin. Als je een kleine tuin hebt, is het wellicht niet mogelijk om alle tips toe te passen. Maar sowieso zit er wel een tip tussen waarmee je aan de slag kunt gaan. Laat de zomer maar komen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer

6 tips om na je vakantie weer gemotiveerd aan het werk te gaan

Eén reactie

  1. Mijn tuin is niet zo groot, geen mooi uitzicht. Maar genieten van de plantjes en een heerlijke bbq is wel mogelijk. Toch leuk je tips gelezen te hebben 🙂

Reacties zijn gesloten.