6 verrassende dingen die je met nagellakremover kunt doen

Geplaatst door

Vrijwel iedere vrouw heeft wel een flesje nagellakremover in de badkamerkast staan. Zodra dat roze lakje op je nagels begint af te bladderen, doe je gewoon een beetje nagellakremover op een wattenschijfje en binnen no time wrijf je dat kleurtje van je nagels af. Makkelijker kan haast niet! Maar wist je dat dit product ook goed van pas komt in huis? In deze blogpost deel ik zes verrassende dingen die je met nagellakremover kunt doen en ze hebben niets met nagellak te maken!

dingen die je met nagellakremover

1. Pincetten en nagelschaartjes desinfecteren met nagellakremover

Allereerst is nagellakremover ideaal om vieze metalen beautyproducten, zoals pincetten en nagelschaartjes, te desinfecteren. Doe een beetje nagellakremover op een wattenschijfje en maak ze ermee schoon. Daarna was je ze met water en zeep, laat je ze even drogen en voilà: ze zijn weer proper!

2. Lijm- en stickerresten verwijderen met nagellakremover

Iedereen knoeit wel eens met secondelijm op zijn handen of prutst ergens een sticker af waardoor er resten achterblijven. Dat is best vervelend want lijm- en stickerresten zijn vaak moeilijk te verwijderen. De oplossing? Nagellakremover met aceton! Druppel een beetje remover op een wattenschijfje en wrijf dit over de resten. Hierdoor zullen ze snel loskomen van de oppervlakte en zelfs van je huid! Zitten er stickerresten op je nieuwe servies? Geen zorgen, ook hiervoor komt nagellakremover goed van pas.

3. Aanslag op servies verwijderen met remover

Over servies gesproken… Heb je porseleinen kopjes die er ook aan de binnenkant prachtig uitzien? Dan is het natuurlijk zonde als er aanslag aan de binnenkant van je servies zit. Deze donkere kringen, die dikwijls ontstaan door thee, kan je bijna niet voorkomen. Maar gelukkig kan je ze wel laten verdwijnen met nagellak remover! Doe een beetje remover met aceton op een wattenschijfje en poets hiermee de aanslag weg. Was de kopjes daarna wel goed met afwasmiddel, want anders zal je thee een heel raar smaakje krijgen.

nagellak remover

4. Leren schoenen oppoetsen

Zitten er krassen op je leren schoenen? Geen zorgen, die kan je er makkelijk af krijgen met nagellakremover. Doe een beetje remover op een droge doek en wrijf voorzichtig over het leer. Poets je schoenen daarna met een droge, propere doek en ze lijken weer zo goed als nieuw!

5. Verfvlekken van ramen verwijderen

Konden je kozijnen wel een likje verf gebruiken, maar heb je per ongeluk ook een stuk van het raam meegenomen? Geen probleem, wrijf de vlek in met een beetje aceton en laat het even intrekken. Vervolgens poets je de verfvlek binnen no time van het raam af. 

6. Watervaste stift verwijderen

Tenslotte heb ik nog een handige tip voor de ouders en leerkrachten onder jullie. Want je weet het: die ‘permanente marker’ heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Zodra de inkt ergens op zit, lijkt het onmogelijk om de stift nog te verwijderen. Toch is er een wondermiddel dat de watervaste stift kan verwijderen. Je raadt het al: nagellak remover! Doe een beetje remover op een wattenschijfje en poets de inkt weg. Je kunt dit trucje toepassen op glas, huid en zelfs op stof. Het is wel belangrijk dat je kleding daarna meteen in de wasmachine gooit, want anders laat de remover vlekken achter.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Ook voor deze 5 dingen kan je desinfecterende handgel gebruiken