Hoe nagellak bewaren? De do’s en don’ts!

Geplaatst door

Nagellak bewaren – Draag jij graag nagellak? Dan zal je vast wel een paar nagellak-flesjes in huis hebben. Misschien heb je al gemerkt dat er soms een dopje vastgekleefd zit aan het flesje, dat de nagellak smurrie is geworden of dat de kleur niet meer hetzelfde is. Dat is natuurlijk zonde! Hoe nagellak bewaren? In dit artikel deel ik een aantal handige tips waardoor je jouw nagellak-flesjes langer en beter kunt bewaren.

nagellak bewaren

Hoe nagellak bewaren? De do’s en don’ts!

1. Nagellak verticaal bewaren

Bewaar je flesjes in verticale positie. Zo blijven de ingrediënten van de lak op de juiste plek en gaan ze niet scheiden. Gooi de flesjes dus niet in een mandje, maar plaats ze bij voorkeur in een nagellak houder. Zo’n nagellak rek is ontzettend handig én het ziet er ook nog eens mooi uit. Zeker als je veel flesjes hebt, is een nagellak organizer een prachtige eyecatcher!  

2. Nagellak bewaren op een koele, droge plaats

Bewaar de flesjes op een koele, droge plaats. In een warme omgeving kan de kleur en textuur veranderen. Zeker in de zomer moet je er extra goed op letten dat de flesjes niet te warm worden. Let op: nagellak in de koelkast bewaren is geen goed idee. Ook bij te koude temperaturen zal de kleur en textuur veranderen. Tijdens een hittegolf kan je de flesjes het beste even in de kelder bewaren of in een andere koele ruimte in huis. 

3. Restjes lak op het flesje verwijderen

Verwijder iedere keer dat je de nagellak van je nagels verwijdert, ook de restjes op de hals van het flesje. Dit kan je gemakkelijk doen door een beetje nagellakremover op een wattenschijfje te doen. Door de restjes lak netjes te verwijderen, zal het flesje luchtledig sluiten en minder snel plakkerig worden.

4. Bubbels in nagellak voorkomen

Hoe voorkom je bubbels in je nagellak? Schud nooit met het flesje voordat je nagellak aanbrengt, maar rol het heen en weer tussen je twee handpalmen. Een eenvoudig trucje om bubbels in nagellak te voorkomen!

5. Laat het flesje niet te lang openstaan

Laat je flesje tenslotte niet langer openstaan dan echt nodig is. Als er te veel lucht in het flesje komt, zal je nagellak dikker worden en is hij minder makkelijk aan te brengen. 

hoe lang kan je nagellak bewaren

Hoe lang kan je nagellak bewaren? 

Hoe weet je of je nagellak nog goed is? In principe staat op elk beautyproduct een symbool bestaande uit een potje met een open deksel en een getal erboven met een tijdsaanduiding. Bij nagellak is dit meestal 24M. Dit betekent dat het flesje na openen 24 maanden houdbaar is. Echter kan het zijn dat jouw nagellak na die 24 maanden nog prima te gebruiken is. Wanneer je bovenstaande tips toepast, zal je het langste van je prachtige nagellakjes kunnen genieten!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *