Waarom gebroken glas en brood de ideale match zijn

Geplaatst door

Gebroken glas opruimen – Heb je per ongeluk een glas laten vallen in de keuken? Geen paniek, dit overkomt iedereen wel eens. Wellicht ben je geneigd om de glasscherven met een vuilblik weg te halen. Dit is niet de beste oplossing aangezien er vaak nog kleine scherven op de vloer achterblijven die je niet direct ziet. Ook gebroken glas stofzuigen is niet zo verstandig omdat het glas de binnenkant van je stofzuiger kan beschadigen. Gebroken glas opruimen, waarmee doe je het dan wél? Het antwoord zal je misschien verbazen, maar het is eigenlijk simpel: met een snee brood. In dit artikel vertel ik waarom gebroken glas en brood de ideale match zijn!

gebroken glas opruimen met brood

Gebroken glas opruimen met brood

Grote glasscherven zijn makkelijk weg te vegen, maar kleine stukjes glas zijn lastiger te verwijderen. Ik heb hier een erg handig trucje voor dat ik graag wil delen met jullie! Met een snee brood kan je namelijk makkelijk én veilig kleine stukjes glas opruimen.

Druk een sneetje brood zachtjes op de kleine stukjes en scherven. Je zal zien dat de mini stukjes glas in het brood blijven plakken. Soms kan het handig zijn om de snee brood een beetje vochtig te maken zodat de kleine scherven nog makkelijker blijven plakken. Het is wellicht een raar idee, maar het werkt écht! Ga wel voorzichtig te werk en gooi het sneetje direct weg in de vuilnisbak voor iemand het opeet. Zeker als je kinderen hebt is het opletten geblazen. 

Nog een extra tip

Die snee brood komt ook goed van pas als je aan het borrelen bent met hapjes en een glas wijn. Stel dat je glas wijn omvalt, dan neem je gewoon een snee brood en leg je deze op de vlek. Het brood zuigt het vocht op waardoor de vlek niet helemaal door het tafelkleed gaat. Wat je allemaal niet kunt doen met een boterhammetje hè? 😉

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Handig: 20 dingen die je kunt doen met WD-40

2 reacties

  1. Wat een handige tips. Het zou zelfs niet in mij opkomen om daarvoor brood te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.