Review: Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm

Geplaatst door

The Ritual of Sakura Hand Balm – Het koude weer, veelvuldig handen wassen en ontsmetten met desinfecterende handgel maken mijn handen erg droog. Een verzorgende en herstellende handbalsem smeren is dan ook geen overbodige luxe. Op dit moment gebruik ik de Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm die in de Rituals adventskalender zat. Deze volle en luxe handbalsem, met rijstmelk en kersenbloesem, bestaat voor meer dan 95% uit natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld om droge handen te herstellen, verzachten en voeden. Lees hier mijn review van The Ritual of Sakura handbalsem!

rituals the ritual of sakura hand balm

Verpakking Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm – € 9,90

De verpakking van The Ritual of Sakura handbalsem ziet eruit zoals de andere producten uit deze lijn: een witte verpakking met roze details. Ik vind de tube heel mooi! Op de achterzijde vind je de ingrediënten. Verder bevat de verpakking weinig info over de handbalsem zelf, maar dit kan je makkelijk terugvinden op de Rituals website. The Ritual of Sakura hand balm zit in een tube van 70 ml en heeft een klikdop. De handbalsem kost € 9,90. 

Beschrijving van Rituals

Deze volle en luxe handbalsem bestaat voor meer dan 95% uit natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld om droge handen te verzachten en te voeden. Deze herstellende handbalsem is speciaal ontwikkeld voor droge handen. Verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals rijstmelk, om de huid zacht en soepel te maken, en kersenbloesem, dat een heerlijk zoet en romig aroma heeft.

  • Rijstmelk: In heel Azië staat rijst symbool voor overdaad, geluk en vruchtbaarheid. De rijstmelk maakt de huid zacht, soepel en geeft haar een gezonde gloed.
  • Kersenbloesem: De fragiele bloesems van de ‘sakura’ (Japanse kers) worden door Japanse dichters vaak omschreven als ‘lente-sneeuw’. In Japan zijn ze een oeroud symbool voor de wedergeboorte van de natuur en puurheid. De delicate geur is heerlijk ontspannend.

the ritual of sakura hand balm

Ingrediëntenlijst

Aqua/Water, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Undecane, Dicaprylyl Carbonate, Tridecane, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Oryza Sativa (Rice) Extract, Prunus Serrulata Flower Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Phytic Acid, Xanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Sodium Citrate, Sodium Metabisulfite, Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl

Gebruiksadvies

Masseer elke dag je handen en nagelriemen met deze balsem, om ze te hydrateren en verzorgen.

ritual of sakura handbalm

Mijn ervaring

The Ritual of Sakura hand balm ruikt heerlijk en is heel fijn om te gebruiken! Ik hou heel erg van de combinatie van zoete kersenbloesem en biologische rijstmelk. Het is een ontzettend lekkere geur die tegelijk heel rustgevend is, typisch Rituals. De textuur van deze handbalsem is voller dan bij de Rituals The Ritual of Jing Hand Lotion, maar met dit koude weer is het net fijn om een vollere handbalsem te gebruiken. Ondanks dat het een volle handbalsem is, smeert hij wel gemakkelijk uit en trekt hij snel in. Hij laat geen vettig laagje achter en na nog geen twee minuten kan ik mijn handen opnieuw gebruiken.

Na het smeren zijn mijn handen en nagelriemen weer soepel, zacht en gehydrateerd. Sinds ik mijn handen en nagelriemen tweemaal per dag met deze Rituals handbalsem insmeer, zien ze er een stuk verzorgder uit. The Ritual of Sakura hand balm doet dus wat hij belooft. Een dikke aanrader als je op zoek bent naar een goede handbalsem voor droge handen!

rituals hand balm

rituals hand balsem

Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm kost € 9,90 en is te koop in de Rituals winkels en webshop.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx


Lees ook:
Review: The Ritual of Sakura shampoo & conditioner
Review: Rituals wasmiddel en wasverzachter Sakura