Review: The Ritual of Sakura shampoo & conditioner

Geplaatst door

Sinds enkele weken gebruik ik een nieuwe shampoo en conditioner: Rituals The Ritual of Sakura shampoo en conditioner met de heerlijke geur van kersenbloesem en rijstmelk. Rituals is één van mijn favoriete merken. Ik heb er altijd wel een douche foam, geurkaars of geurstokjes van in huis. En nu staan er dus ook haarproducten op mijn bad. Ben je benieuwd wat ik van The Ritual of Sakura conditioner en shampoo vind? Je leest het in mijn review!

rituals the ritual of sakura shampoo conditioner

Beschrijving Rituals The Ritual of Sakura shampoo – € 9,50 (250 ml)

Geef je haar een nieuw begin met deze voedende shampoo voor glanzende gezonde lokken, van de haarwortel tot aan de punten. De shampoo verstevigt je haar en verzorgt je hoofdhuid. Het is verrijkt met arganolie, een Marokkaans schoonheidsgeheim, en shikakai, een natuurlijk Ayurvedisch ingrediënt dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Deze haarverzorgingsroutine is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypen. Het is verrijkt met de vernieuwende geur van kersenbloesem en rijstmelk. Veilig voor gekleurd haar.

Arganolie: De Arganboom is een van de oudste bomen ter wereld en groeit uitsluitend in het zuidwesten van Marokko. De Berberstammen uit deze streek kennen de kracht van de arganolie al sinds jaar en dag. Niet voor niets wordt deze boom de ”boom der schoonheid” genoemd. Arganolie voor cosmetisch gebruik is een eeuwenoud geheim voor verzorging van huid en haar. Arganolie is rijk aan vitamine E, werkt revitaliserend en verzacht en hydrateert de huid.

Shikakai: Shikakai betekent letterlijk ‘fruit voor het haar’ en wordt in India al duizenden jaren gebruikt. Shikakai staat bekend als een natuurlijke conditioner die de haarwortels versterkt en je haar een gezonde glans geeft.

ritual of sakura shampoo

Ingrediëntenlijst

AQUA/WATER, SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, SODIUM CHLORIDE, PARFUM/FRAGRANCE, COCO-GLUCOSIDE, ACRYLATES/PALMETH-25 ACRYLATE COPOLYMER, DECYL GLUCOSIDE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, GLYCOL DISTEARATE, GLYCERIN, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, GLYCERYL LAURATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLYQUATERNIUM-10.

Instructies

Breng aan op nat haar, masseer voorzichtig in tot het schuimt en spoel grondig uit. Gebruik vervolgens Sakura Conditioner voor het beste resultaat.

Mijn ervaring

Ik vind de Rituals Sakura shampoo heerlijk! Dat komt vooral door de geweldige geur van kersenbloesem en rijstmelk. Het is exact dezelfde geur als de Sakura douche foam en daar ben ik gek op! De shampoo maakt mijn haar goed schoon en laat het mooi glanzen. Door de handige klikdop komt er niet teveel shampoo uit de fles. Je hebt niet veel shampoo nodig om een rijkelijk schuim te verkrijgen. De geur van kersenbloesem en rijstmelk blijft lang hangen en dat vind ik heel fijn, want zo kan ik er extra lang van genieten. De shampoo maakt mijn haar niet droog of vettig. 

sakura shampoo

Beschrijving Rituals The Ritual of Sakura conditioner – € 9,50 (200 ml)

Gun je haar een nieuw begin met deze conditioner voor een glad en glanzend resultaat. Hydrateer je lokken met biologische arganolie, een schoonheidsgeheim uit Marokko, en de kracht van shikakai, een natuurlijk Ayurvedisch ingrediënt dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Deze conditioner voedt en ontklit je haar en is geschikt om elke dag te gebruiken voor alle haartypen. Geniet van de vernieuwende geur van kersenbloesem en biologische rijstmelk als je je haar verzorgt.

ritual of sakura conditioner

Ingrediëntenlijst

AQUA (WATER), CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, CETRIMONIUM CHLORIDE, PARFUM (FRAGRANCE), POLYQUATERNIUM-37, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, SODIUM BENZOATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, ISOPROPYL ALCOHOL, LACTIC ACID, PANTHENOL, QUATERNIUM-87, ARGANIA SPINOSA (KERNEL) OIL, SQUALANE, CAMELLIA

Instructies

Voltooi je reinigingsroutine door het gelijkmatig aan te brengen op vochtig haar. Laat ongeveer 3 minuten volledig intrekken en spoel uit.

Mijn ervaring

Ook de Sakura conditioner met klikdop vind ik heel fijn om te gebruiken. Hij heeft dezelfde heerlijke geur als de shampoo. De conditioner laat mijn haar mooi glanzen en maakt het minder pluizig. Daarnaast zorgt de conditioner ervoor dat ik mijn haar goed kan borstelen. Voor mij is een conditioner echt een must want anders geraak ik moeilijk door mijn haar met de borstel. Ik gebruik dus altijd beide producten. 

sakura conditioner

Ik ben heel tevreden over Rituals The Ritual of Sakura shampoo en conditioner en ga deze producten zeker opnieuw kopen. Het enige nadeel is dat de producten duur zijn. Voor de shampoo en conditioner samen betaal je € 19 en dat is best veel. Maar: in de Rituals webshop kan je de shampoo en conditioner soms in een set kopen en dan zijn de producten goedkoper. Zodra dit het geval is, schaf ik zo’n setje aan! 

the ritual of sakura shampoo conditioner

Rituals The Ritual of Sakura shampoo en conditioner kosten € 9,50 per stuk en zijn te koop in de Rituals webshop en de Rituals winkels. De Rituals shampoo en conditioner zijn ook in andere geurlijnen verkrijgbaar zoals The Ritual of Ayurveda, The Ritual of Hammam, The Ritual of Jing, The Ritual of Happy Buddha, The Ritual of Karma en The Ritual of Samurai. 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Review: The Ritual of Hammam shampoo & conditioner