10 redenen waarom je rubberen elastiekjes nooit weg moet gooien

Geplaatst door

Rubberen elastiekjes slingeren vaak wat verloren rond in huis omdat je geen idee hebt wat je ermee kunt doen. Dit is ook de reden waarom ze vaak in de vuilnisbak belanden. Op het eerste gezicht lijken rubberen elastiekjes inderdaad een beetje nutteloos, maar eigenlijk zijn ze handiger dan je denkt. In dit artikel deel ik 10 redenen waarom je rubberen elastiekjes nooit weg moet gooien!

rubberen elastiekjes

1. Glazen pot openen met rubberen elastiekjes

Heb je moeite om het deksel van een glazen, strakke pot open te draaien? Je kunt een flink bord spinazie eten zodat je zo sterk wordt als Popeye, maar je kunt ook gewoon een rubberen elastiekje gebruiken. Door het elastiekje rondom de rand van het deksel te wikkelen, heb je meer grip en heb je minder spierballen nodig om de pot te openen. 

2. Vuilniszak vastzetten met rubberen elastiek

Glijdt de vuilniszak altijd naar beneden, de vuilnisbak in? Niets is vervelender dan er bij het verwisselen van de vuilniszak achter te komen dat de helft van het afval naast de zak is belandt. Met een rubberen elastiek kan je dit in de toekomst makkelijk voorkomen. Vouw de bovenkant van de vuilniszak over de rand van de vuilnisbak en maak de zak vast met een grote, dikke elastiek. Probleem opgelost!

3. Lepel rechtop houden tijdens koken

Je herkent het vast wel: ben je lekker aan het koken, glijdt de lepel opeens de sauspan in. Met een vies handvat en vette vingers als gevolg. Door een rubberen elastiekje om het uiteinde van de lepel te binden, glijdt hij niet meer weg als je hem in de kom laat staan. 

4. Minder zeep verbruiken 

Het afgelopen jaar hebben we er heel wat liters handzeep doorheen gejaagd. Is jouw zeeppompje ook zo snel leeg? Je kunt minder zeep verbruiken door middel van rubberen elastiekjes. Wikkel een elastiekje rondom de hals van de zeeppomp. Hierdoor kan je hem minder ver naar beneden duwen en komt er slechts een kleine hoeveelheid zeep uit de pomp. Zo gaat de inhoud een stuk langer mee!

5. Appel vers houden

An apple a day keeps the doctor away! Alleen jammer dat appels zo’n vieze, bruine kleur krijgen als je ze niet snel genoeg opeet. Maar… ook dit kan je voorkomen met een elastiekje! Heb je de appel gesneden? Bind de appelpartjes met een elastiekje weer tegen elkaar. Op die manier komt er niet te veel lucht bij. Het is hierbij wel belangrijk dat de schil nog rond de appel zit. Maar hé, juist daar zitten de meeste vezels in!

6. Snijplank op z’n plek houden

Heb je een snijplank die makkelijk verschuift tijdens het snijden van je groenten? Dit is niet veilig en vooral heel vervelend! Door aan beide kanten een elastiek te binden, blijft de snijplank mooi op z’n plaats. Handig!

7. Deur op klem zetten

Moet je steeds van binnen naar buiten lopen met veel boodschappen? Zet de deur dan op de klem met een rubberen elastiek zodat deze niet op slot kan vallen. Met dit trucje bespaar je veel gedoe en tijd.

8. Rubberen elastiek over verfpot

Ben je aan het verven? Plaats dan een rubberen elastiek over de lengte van de verfpot. Zo kan je makkelijk de overtollige verf van je verfkwast af laten druppen. Daarnaast voorkomt het dat de randen van het blik onder de verf komen.

9. Glijdende kleding op kledinghangers

Nog zoiets irritant: kleding die steeds van de kledinghanger valt. Door aan de uiteinden van de hanger een elastiekje te plaatsen, hoef je je kleding nooit meer van de vloer te rapen.

10. Op de ladder met gereedschap

Sta je op de ladder met gereedschap, bijvoorbeeld een schroevendraaier? Maak deze dan vast aan je pols met een elastiek. Zo kan je hem niet verliezen als je de grip verliest en hoef je niet weer naar beneden om de schroevendraaier van de grond te halen. Handig, toch?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 dingen waar je haarspeldjes voor kunt gebruiken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.