Handig: 5 dingen waar je haarspeldjes voor kunt gebruiken

Geplaatst door

Haarspeldjes zijn niet alleen handig om opsteekkapsels op z’n plaats te houden. Je kunt ze ook goed gebruiken in andere situaties. Bijvoorbeeld als bladwijzer, om je oortjes niet meer te verliezen of om het loshangend stukje van je riem vast te hangen. Lees hier vijf dingen waar je haarspeldjes voor kunt gebruiken!

haarspeldjes

1. Haarspeldjes als bladwijzer

Een bladwijzer is een handig hulpmiddel om bij te houden waar je bent gebleven tijdens het lezen van een boek. Je kunt natuurlijk leuke bladwijzers kopen, maar je kunt ook perfect een haarspeldje als bladwijzer gebruiken. Om zeker te zijn dat het goed blijft zitten, kan je meerdere haarspeldjes gebruiken. 

 2. Geen oortjes meer verliezen

Ga je wel eens wandelen of joggen met muziek in je oren? Niets is vervelender dan je oortjes kwijtraken. Met haarspeldjes kan je de kabels van je oortjes vastmaken aan je t-shirt of trui. Hiermee raak je ze niet meer kwijt als ze per ongeluk uit je oren vallen. 

3. Loshangend stukje van riem vastmaken

Je herkent het misschien wel: een broeksriem waarvan het uiteinde net niet lang genoeg is om achter een lusje te blijven hangen. Als je dit irritant vindt, dan kan je het loshangend stukje met een haarspeld vastmaken aan je riem.

broeksriem

4. Verpakking sluiten met haarspeldjes

Vandaag de dag hebben veel producten een hersluitbare verpakking, maar je chipszak heeft dit jammer genoeg niet. Als je graag nog een beetje chips voor een andere keer bewaart, vouw dan de rand van je zakje een paar keer om en maak het vast met een haarspeld. 

5. Ritssluiting repareren met haarspeld

Tenslotte kan je een haarspeld ook gebruiken als het lipje van je rits kapot gaat. Als je het lipje van je rits vervangt door een haarspeld, kan je je favoriete jas of handtas weer gemakkelijk openmaken of sluiten. Zo hoef je niet meteen een nieuw exemplaar te kopen!

ritssluiting repareren
Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Handig: 20 dingen die je kunt doen met WD-40