Review: Dolce Gusto Lumio KP1305

Geplaatst door

Onlangs hebben we een nieuwe koffiecupmachine gekocht: Dolce Gusto Lumio KP1305. Onze vorige Dolce Gusto machine was kapot. Iedere keer dat we een tas koffie maakten, liep er water uit het reservoir. Niet zo handig! Aangezien hier in huis flink wat koffie wordt gedronken, is een koffiemachine onmisbaar voor ons. Daarom bestelden we meteen een nieuw exemplaar. Vandaag deel ik een review over de Dolce Gusto Lumio en vertel ik wat ik ervan vind. Lees je mee?

dolce gusto lumio

Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1305 review

dolce gusto lumio KP1305

De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1305 heeft een compact design. De machine is 18 cm breed, 22 cm diep en 37 cm hoog. Er zijn drie kleuren verkrijgbaar: rood, wit en zwart. Voordien hadden we altijd een zwarte koffiecupmachine. Dit keer wilden we graag eens een kleurtje in de keuken en daarom hebben we voor de rode Dolce Gusto machine gekozen. De Lumio koffiemachine heeft een A+ energielabel.

We hebben de Dolce Gusto Lumio Red gekocht voor € 87 bij Bol.com, daar was de machine het goedkoopste. Momenteel is er nog steeds korting op de drie kleuren. Zeker de moeite dus!

In de doos zit de Dolce Gusto machine, de capsulehouder, gebruiksaanwijzing, een boekje met de beste Dolce Gusto cups (incl. € 10 korting bij aankoop) en het garantiebewijs van 2 jaar. 

dolce gusto lumio review

lumio dolce gusto

De Dolce Gusto Lumio KP1305 heeft een waterreservoir van 1 liter, dit is goed voor zo’n 4 standaard tassen koffie. Dat is best veel voor een koffiecupmachine. Uit onze vorige Dolce Gusto machine kregen we slechts 2 tassen koffie per keer. Je hoeft de Lumio dus minder vaak bij te vullen en dat is erg handig voor koffieliefhebbers!

krups lumio

review dolce gusto lumio

Ben je op zoek naar een Dolce Gusto automatische stop? Dan zit je met de Lumio helemaal goed. Wanneer de bereiding klaar is, stopt de machine automatisch. Je hoeft er dus niet bij te blijven staan en dat is ontzettend handig. Dankzij de eco modus schakelt deze koffiecupmachine zichzelf ook automatisch uit na 5 minuten. Mocht je dus een keertje vergeten om de machine uit te zetten, dan gebeurt dat vanzelf.

dolce gusto machine

beste dolce gusto caps

Wat ook ontzettend handig is aan de Dolce Gusto Lumio is dat je zelf streepjes kunt selecteren door middel van een rolschakelaar, zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien. De machine stopt de bereiding automatisch, afhankelijk van het aantal streepjes dat je hebt geselecteerd. De Lumio is snel opgewarmd waardoor je de perfecte temperatuur in slechts 30 seconden bereikt. 

Met de Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio kan je warme dranken zoals koffie, thee en chocolademelk, maar ook frisse dranken zoals ijsthee of ijskoffie. De Lumio bevat geen melkopschuimer. 

dolce gusto capsulehouder

capsulehouder dolce gusto

Handig om te weten: de Lumio koffiemachine is voorzien van een nieuwe capsulehouder die nu nog gemakkelijker schoon te maken is. 

dolce gusto lumio krups

Voordat je een tas koffie maakt, is het aangeraden om de koffiemachine eerst te spoelen met water: één keer koud en één keer warm. Wij hebben dit drie keer herhaalt om de nieuwe smaak (plastic smaak) helemaal weg te krijgen. 

dolce gusto

Daarna rest er je nog maar één ding: een heerlijke tas koffie maken! De koffie smaakt trouwens een stuk beter en sterker dan bij onze vorige Dolce Gusto machine. Dit heeft wellicht te maken met de 15 bardruk waarover de Lumio beschikt. Lekker! 

De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1305 is o.a. te koop bij Bol.com. Daar krijg je momenteel korting op zowel de rode, witte als zwarte koffiemachine. Heb je nog vragen over deze Dolce Gusto machine? Aarzel dan niet om ze te stellen via onderstaand reactieformulier.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Mmmm lekkere koffie. Ik overweeg ook al een tijdje om eentje te kopen 🤤

Reacties zijn gesloten.