Een persoonlijk interieur: 5 tips op een rijtje

Geplaatst door

Wil je van je huis een thuis maken? Dan is een persoonlijk interieur heel belangrijk. Persoonlijkheid is nauw verbonden met je woonstijl. Vaak kan je al veel over een persoon zeggen als je naar zijn interieur kijkt. De kleuren, meubels en woonaccessoires zeggen immers veel over de bewoner. Je huis persoonlijker maken, hoe doe je dat? Ik geef je vijf tips voor een persoonlijk interieur!

persoonlijk interieur

1. Persoonlijk interieur: je favoriete kleur

Iedere kleur heeft een betekenis. Je favoriete kleur zegt veel over je persoonlijkheid. Denk daarom na over welke kleur jouw voorkeur heeft en verwerk deze op verschillende manieren in je interieur. Zo creëer je een sfeervolle omgeving en maak je van je huis een thuis. Je hoeft natuurlijk niet direct een volledige muur te schilderen in je favoriete kleur. Je kunt er ook voor kiezen om woonaccessoires in die kleur toe te passen.

Veel mensen kiezen voor wit en grijs in het interieur, terwijl kleur juist bepalend is voor de sfeer in huis. Wit is een mooie basis voor een interieur, maar alleen witte muren kunnen kil en onpersoonlijk overkomen. Durf gerust met lichte en donkere kleuren te werken, zo creëer je mooie contrasten.

2. Huis persoonlijker maken: foto’s in je interieur

Het lijkt logisch, maar vaak wordt het toch nog vergeten: maak je huis persoonlijker met foto’s. Bijvoorbeeld van je partner, je kinderen, huisdieren of je mooiste reizen. Zet een paar fotolijstjes op een dressoir, print je favoriete foto op canvas uit of maak een slinger met polaroids van de meest spontane momenten. Je hoeft heus niet je hele huis vol portretten te hangen, zelfs een subtiele foto op je nachtkastje kan al een verschil maken in je interieur.

foto's in je interieur

3. Maak van je huis een thuis: gepersonaliseerde woonaccessoires

In een persoonlijk interieur zijn gepersonaliseerde woonaccessoires onmisbaar. Hiervoor ben je bij Bulbby aan het juiste adres! In deze webshop kan je een heleboel producten personaliseren met eigen tekst en logo. Voor in de woonkamer is een gepersonaliseerde kaarsenhouder, bloempot, kussensloop of plaid heel leuk. Wil je jouw keuken persoonlijker maken? Dan is een gepersonaliseerde pizzaplank, theedoek, messenblok of ovenwant heel tof. Ook gepersonaliseerde wijnglazen zijn heel origineel!

Bij Bulbby kan je zelfs kinderaccessoires personaliseren. Enkele voorbeelden zijn kinderservies, een houten spellendoos, tekendoos, opbergdoos, een badjas en knuffels. Kortom: voor iedere kamer in huis kan je accessoires personaliseren!

Ik mocht twee items uitzoeken in de shop. Ik heb gekozen voor een gepersonaliseerde opbergzak en een gepersonaliseerde theedoos.

opbergzak speelgoed

opbergzak speelgoed

De opbergzak wil ik gebruiken als speelgoedmand voor Lara. Zoals je kunt zien, heb ik dit ook zo op de zak laten bedrukken. Ik vind de opbergzak superleuk en Lara trouwens ook! De opbergzak heeft een slijtvaste canvas constructie en twee stevige hengsels. Deze hengsels zijn erg handig om de zak te verzetten. Je kunt de opbergzak in twee maten verkrijgen. Ik heb voor het kleine formaat gekozen (40 x 40 cm), maar er is ook een grote zak verkrijgbaar (40 x 60 cm). Met deze leuke opbergzak kan Lara’s speelgoed weer netjes opgeruimd worden. Daar word ik als mama heel blij van 😉 Overdag mag er flink gespeeld worden, maar ‘s avonds vind ik het fijn als het speelgoed even uit het zicht is.

houten theedoos

hout theedoos

theedoos

Zoals jullie weten, ben ik gek op thee. Tot voor kort bewaarde ik alle losse theedoosjes in de keukenkast. Dit werd regelmatig een rommeltje waardoor ik geen goed overzicht meer had over de verschillende theesoorten. Ik was al een tijdje van plan om een theedoos te kopen, maar het kwam er maar niet van. Daarom heb ik bij Bulbby een gepersonaliseerde theedoos besteld. Er zijn verschillende voorbeelden van tekstjes, maar je kunt ook zelf een tekstje toevoegen zoals ik heb gedaan.

Het is een mooie, houten theedoos met 12 vakjes. Dat is ruim voldoende voor zo’n theeleut als ik! De theedoos staat heel leuk in de keuken en ik vind het fijn dat ik eindelijk een overzicht heb over alle theeën. Dat bespaart tijd en vooral veel rommel!

4. Kringloop vondsten

Als je naar iets op zoek bent wat weinig mensen hebben en wat niet veel geld kost, dan moet je eens een bezoekje brengen aan de kringloopwinkel. Je vindt er alles wat je kunt bedenken, van servies tot houten kasten. Zie je een leuk kastje in de kringloop, maar is de kleur niet helemaal jouw ding? Dat kan je thuis makkelijk oplossen met een likje verf. Een leuke en originele manier om je huis persoonlijker te maken!

5. Veel planten

Een laatste manier om van je huis een thuis te maken is door middel van planten. Je verwacht het misschien niet, maar planten dragen echt bij aan een persoonlijk interieur. Haal daarom een paar favoriete planten in huis. Om je interieur wat speelser te maken, plaats je de planten best niet allemaal op dezelfde plek. Het is juist leuk om ze bijvoorbeeld in de woonkamer te verdelen. Heb je geen groene vingers en gaan je planten altijd dood? Kies dan voor een aloë vera of cactus, vetplantjes hoef je namelijk nauwelijks water te geven.

huis persoonlijker maken

Zo, dit zijn vijf tips voor een persoonlijk interieur. Wanneer je één of meerdere van deze tips opvolgt, kan je je huis persoonlijker maken en er een echte thuis van maken. Ik wens je alvast veel plezier met inrichten!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx