Geef je keuken een snelle make-over met deze tips

Geplaatst door

Ben je toe aan een keuken make-over, maar heb je geen zin om te verbouwen? Zie je het niet zitten om dagen te klussen en er een flinke smak geld voor neer te leggen? Geen zorgen, met deze tips geef je je keuken een snelle make-over. Zonder te veel gedoe én zonder dat je het voelt aan je portemonnee. Lees gezellig mee!

keuken make-over

1. Geef je keuken een make-over met een likje verf

Ben je toe aan een nieuwe look in de keuken? Je hoeft heus geen nieuwe keuken te kopen als je daar geen zin in hebt of geen budget voor hebt. Je keuken een make-over geven met een likje verf kan namelijk ook! Door bijvoorbeeld de keukenkasten in een nieuw kleurtje te verven, krijgt je hele keuken meteen een andere look. Een andere mogelijkheid is om de muren in een andere kleur te verven. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Oké, het verven vraagt wat werk, maar het is in ieder geval niet zo tijdrovend als een nieuwe keuken installeren. Bovendien is een pot verf een stuk goedkoper.

2. Schaf nieuwe keukenaccessoires aan

Een nieuwe keuken kopen is duur. Het is een stuk goedkoper (en eigenlijk net zo leuk) om de accessoires in je keuken te vervangen. Hang bijvoorbeeld een totaal andere kleur keukenhanddoeken op en ga ook voor vaatdoeken in een andere kleur. Wil je de keuken make-over grootser aanpakken? Dan vind je het wellicht leuk om nieuw servies aan te schaffen. Als je je huidige servies vervangt door dit Serax servies, dan krijgt je keuken een nieuwe look en dat zonder eigenlijk veel te veranderen. Hoe tof is het wanneer je de geverfde kasten open doet en er een mooi, nieuw servies in staat? 

servies

3. Planten in keuken

Planten zien er gezellig uit en fleuren een ruimte helemaal op. De kans is groot dat je reeds een plant in de hal of woonkamer hebt staan, maar in de keuken? En dat terwijl planten in keuken net ontzettend leuk staan! Zo kan je bijvoorbeeld een paar kruidenplanten in huis halen, die zijn leuk én praktisch voor bij het koken. Ook een hangplant in de keuken ziet er erg leuk uit. Het voordeel aan hangplanten is dat je er vrijwel altijd een plekje voor hebt, zelfs als je een kleine keuken hebt. Je kunt deze planten aan rails op de muur hangen, aan het plafond, op kasten of planken.

Als je écht niet veel ruimte in de keuken hebt, dan kan je altijd nog kleinere plantjes in de keuken zetten. De kans is groot dat je nog wel een plekje vrij hebt op het aanrecht of op de vensterbank. Je verwacht het misschien niet, maar zelfs de kleinste veranderingen dragen bij aan de sfeer die je in de keuken ervaart. Haal dus maar snel een paar planten in de keuken!

planten in keuken

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 10 keukenspullen die je vandaag nog kunt weggooien