5 manieren om thuis heerlijk te cocoonen

Geplaatst door

Heerlijk cocoonen thuis – Een nieuw jaar of niet: het coronavirus is nog steeds niet weg. Om verdere verspreiding tegen te gaan, dienen we de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Dat wil ook zeggen dat we vaak ‘in ons kot’ moeten vertoeven. Reden te meer om het thuis extra gezellig en comfortabel te maken, waar we helemaal kunnen ontspannen. In dit artikel deel ik vijf manieren om thuis heerlijk te cocoonen! 

cocoonen thuis

1. Thuis heerlijk cocoonen: tover je badkamer om tot spa

Door corona mogen schoonheidsspecialisten en welnesscentra de deuren niet openen. Gelukkig kan jij je makkelijk terugtrekken in je badkamer voor een verkwikkend namiddagje me-time. Met heerlijke geurkaarsen en rustgevende muziek creëer je een ontspannen sfeer, net zoals in een spa! Neem een uitgebreid bad met je favoriete verzorgingsproducten en laat een gezichts- en haarmasker inwerken terwijl je alle zorgen van je laat afglijden. Na het badderen smeer je jezelf in met een voedende bodylotion en breng je een relaxerend voetmasker aan. Heerlijk, toch? 

2. Plan een digitaal detox namiddagje

Wil je helemaal ontspannen en je batterijen terug opladen? Plan dan een digitale detox in. Dit betekent dat je alle schermen even weg legt in de kast. Wanneer je je smartphone en laptop niet ziet, zal je minder snel geneigd zijn om toch weer online te gaan. Lees je favoriete blogs of een nieuw boek, en neem er een tas thee of warme chocolademelk bij. Meer is er niet nodig om een paar uurtjes ongestoord te relaxen.

3. Geef je interieur een make-over

Nu je meer tijd binnenshuis doorbrengt, is het wellicht een leuk idee om je interieur af en toe een make-over te geven. Geen zorgen, je hoeft echt niet iedere keer te behangen of te verven. Ook met een paar kleine aanpassingen creëer je al een compleet ander zicht. Met nieuwe woonaccessoires en mooie planten kom je al een heel eind. Ga ook eens voor een andere inrichting door je meubels op een andere plaats te zetten. Zet bijvoorbeeld de zetel eens aan de andere kant van de kamer, verplaats je televisie en draai je eettafel om. Deze kleine veranderingen kunnen al een wereld van verschil maken!

interieur make over

4. Zoek een creatieve hobby voor thuis

Er zijn tal van creatieve hobby’s die je thuis kunt uitoefenen. Tegenwoordig is breien en puzzelen weer helemaal hip. Of wat dacht je van diamond painting, handlettering of kleurboeken voor volwassenen? Deze hobby’s zijn ideaal om te ontspannen én je creëert er iets moois mee! 

5. Draag comfy loungewear

Heerlijk cocoonen thuis doe je niet in een strak jurkje en hoge hakken. Natuurlijk hoef je ook niet iedere dag in pyjama door te brengen. Kies liever voor comfortabele loungewear waar je je goed in voelt en waarin je makkelijk kunt bewegen. Wist je dat Hunkemöller een mooie collectie aan loungewear heeft? Je vindt er onder andere heerlijke loungepakken, joggingbroeken, hoodies en fleece vesten. Of je nu van thuis uit werkt, bezig bent met je huishouden, met de kinderen speelt of even niets doet: met deze loungewear dames ga je voor comfort en zie je er nog leuk uit ook!

loungewear

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx